Λουκάς Σταύρου-υποψήφιος πρόεδρος: Η πρόταση του για την ΑΤΑ

Να δοθεί εκτάκτως η ΑΤΑ 100% σε όλους τους χαμηλόμισθους 50% από τους εργοδότες και 50% από το κράτος και στους χαμηλοσυνταξιούχους από το κράτος.
Επιπρόσθετα να επιστραφεί το ΦΠΑ που περιέχεται στις απολαβές των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Για παράδειγμα αν κάποιος λαμβάνει 500 ευρώ μηνιαίως να του επιστραφούν τα 80 ευρώ που πάνε στο ΦΠΑ. Έτσι θα λαμβάνει 580 ευρώ + το ποσοστό της ΑΤΑ.

Ξέχωρα

από αυτά τα δυο μέτρα να μηδενιστεί η φορολόγηση σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης. Το μέτρο αυτό θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την αγοραστική δύναμη των φτωχών αλλά και όλου του λαού.

Να παρακαμφθούν τα ιδιωτικά μονοπώλια εισαγωγής και εμπορίας πρώτων υλών για την αγροτιά και την κτηνοτροφία καθώς και στα καύσιμα. Μέτρο που θα ρίξει τις τιμές σε όλα τα είδη που παράγονται από τους τομείς αυτούς.

Να γίνει αναθεώρηση όλων των δανείων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και να αφαιρεθούν οι ανατοκισμοί επί των κεφαλαιοποιημένων τόκων. Μέτρο που θα απαλλάξει ολόκληρη την κοινωνία από ένα χρέος δυσβάσταχτο και εγκληματικό προς τους τραπεζίτες έτσι ώστε να ενισχυθεί επιπλέον η αγοραστική δύναμη της κοινωνίας.

Να φορολογηθούν κατά 50% τα κέρδη των τραπεζών και εκτάκτως να φορολογηθεί ο πλούτος συμπεριλαμβανομένης της επιχειρηματικής εκκλησίας.

Να εξοικονομηθούν χρήματα από το νοικοκύρεμα του δημόσιου τομέα και την συρρίκνωση της γραφειοκρατίας.

Να κοπούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις και εξ αυτών να ενισχυθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Αυτά είναι μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα.

Στόχος είναι να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη του λαού έναντι των τιμών. Η ΑΤΑ προς όλους θα κρατήσει ψηλά τις τιμές και μάλλον θα τις οδηγήσει ψηλότερα.

Η σοσιαλδημοκρατική αριστερά και τα συνδικάτα της επειδή δεν έχει οικονομική αντικαπιταλιστική πρόταση νομίζει ότι η διεκδίκηση της ΑΤΑ θα λειτουργήσει ως μαγικό ραβδί που θα επιλύσει όλα τα προβλήματα των εργαζομένων και του φτωχοποιημένου λαού.

Η διόρθωση στο πρόβλημα της σχέσης τιμών και αγοραστικής δύναμης δεν μπορεί να έρθει στα πλαίσια της καπιταλιστικής οικονομίας όπου η κοινωνία ολόκληρη είναι τσιφλίκι της τραπεζοκρατικής ολιγαρχίας και η παραγωγή βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο της.

Με την μετάβαση από τον καπιταλισμό στην κοινοτιστική οικονομία και την κατάργηση της ταξικής ανισότητας, του ιδιωτικού τραπεζικού συστήματος, των μονοπωλίων και της συσσωρευμένης μεγάλης ιδιοκτησίας η φτώχεια δεν θα υπάρχει και κανένας άνθρωπος δεν θα αντιμετωπίζει προβλήματα διαβίωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λουκάς Σταύρου#45υποψήφιος, ΑΤΑ,loukas stavrou#45ypopsifios, ata