Λουκαΐδης: Σύντομα η πρόταση παγοποίησης ιδιωτικοποιήσεων

Το ΑΚΕΛ θα επιδιώξει να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό στη Βουλή η πρόταση νόμου για την παγοποίηση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών, ιδιαίτερα των κερδοφόρων, όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να εξευρεθεί ένα συναινετικό πλαίσιο πολιτικής πάνω στο οποίο να στηριχθεί μια κοινή πρωτοβουλία

των κομμάτων.

Σε δηλώσεις στη Βουλή, ο Γιώργος Λουκαΐδης έκανε λόγο για “δογματικές εμμονές των κυβερνώντων” και για “εργολαβική προσπάθεια της κυβέρνησης ΔΗΣΥ- Αναστασιάδη να υπηρετήσει μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα”.

“Όσο περνά από το δικό μας χέρι δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου”, είπε.

Πρόσθεσε πως “μετά τις επίσημες κυβερνητικές παραδοχές ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι εισπρακτικό θέμα, ούτε πρέπει να υλοποιηθούν επειδή περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, γίνεται ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ακόμη ένα ζήτημα που συνδέεται άμεσα με την εργολαβική προσπάθεια της κυβέρνησης ΔΗΣΥ- Αναστασιάδη να υπηρετήσει μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, αντί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του κυπριακού λαού”.

Ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι στρατηγικής σημασίας κερδοφόροι ημικρατικοί οργανισμοί οδηγούνται από τους κυβερνώντες σε μαρασμό, ενώ έχουν κατατεθεί νομοσχέδια μέσα από τα οποία επιχειρείται να θεσμοθετηθεί ο απόλυτος έλεγχος της διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεων από το Υπουργικό Συμβούλιο.

“Η μεθόδευση των κυβερνώντων και του ΔΗΣΥ υπέρ των ιδιωτών ανταγωνιστών, εκεί και όπου υπάρχουν, ή/και η παράδοση των οργανισμών αυτών έναντι πινακίου φακής σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, είναι κάτι περισσότερο από προφανής”, ανέφερε.

Είναι υποχρέωση, είπε, των κομμάτων της αντιπολίτευσης να μπορέσουν να βρουν τους τρόπους να συντονιστούν, ώστε το συντομότερο δυνατό να δώσουν τέλος σε αυτές τις “μεθοδεύσεις”.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι θα επιδιώξουν η πρόταση να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό.

Την ετοιμότητα των Οικολόγων να συμβάλουν “δυναμικά και παραγωγικά” σε μία πρόταση νόμου την οποία θα συνυπογράψουν και η οποία θα τερματίσει την προσπάθεια της Κυβέρνησης για ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών, εξέφρασε ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης.

Σημείωσε την ίδια ώρα ότι πρέπει να υπάρξει εκσυγχρονισμός των ημικρατικών οργανισμών, εξυγίανση και απο-κομματικοποίηση τους.

“Πρώτα πρέπει να γίνει προσπάθεια να σωθούν οι ημικρατικοί οργανισμοί και μετά να πωληθούν στη χαμηλότερη τιμή” πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Γιώργος Περδίκης απηύθυνε “δημόσια προειδοποίηση” προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ζητούν τη συνεργασία των Οικολόγων.

Όπως ανέφερε, δεν υπήρχε περίπτωση η κυβέρνηση να περάσει από τη Βουλή αντιλαϊκά νομοσχέδια αν δεν υπήρχε σε όλη αυτή την περίοδο συνεργασία με ένα ή με δύο κόμματα της αντιπολίτευσης. Και το ΑΚΕΛ και κυρίως το ΔΗΚΟ, αλλά δυστυχώς πρόσφατα και η ΕΔΕΚ έχουν κάνει πλάτες για να περάσουν μνημονιακά, αντιλαϊκά νομοσχέδια, ανέφερε, προειδοποιώντας ότι “εμείς θα πάμε για συνεργασία για ακόμα μια φορά, αλλά επιτέλους λίγος σεβασμός και αυτοσεβασμός. Διότι αυτές οι παλινδρομήσεις είναι που δημιουργούν το μεγάλο πρόβλημα της αξιοπιστίας των κομμάτων και της πολιτικής στη χώρα μας”.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα