Λιμενική: Ψαροντουφεκάδες σε περιοχές με λουόμενους

Ψαράδες εντοπίστηκαν να ψαρεύουν σε περιοχές, όπου κολυμπούν λουόμενοι, ενώ, σε κάποιες περιπτώσεις ήταν και με ψαροντούφεκα, καταγγέλλει ο Διοικητής της Λιμενικής Αστυνομίας Κυριάκος Μαυρής.

Ο κ.Μαυρής κάλεσε ακόμη τους λουόμενους αλλά και τους χειριστές σκαφών και άλλων θαλάσσιων μέσων να συμπεριφέρονται υπεύθυνα.

Σε δηλώσεις του ο κ.Μαυρής ανέφερε, ότι βρισκόμαστε στο μέσο της καλοκαιρινής περιόδου και υπάρχει αρκετός κόσμος στις παραλίες και στη θάλασσα.

Αν και φέτος δεν παρουσιάστηκαν σοβαρά περιστατικά θαλάσσιων ατυχημάτων και ο αριθμός καταγγελιών είναι μονοψήφιος,

η Λιμενική Αστυνομία καλεί το κοινό να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται, είπε.

Σημείωσε, ότι όσοι κατέχουν σκάφη θα πρέπει να συμπεριφέρονται υπεύθυνα ώστε να αποφύγουμε τραγικές συνέπειες που είχαμε στο παρελθόν.

Όσοι χρησιμοποιούν τζετ σκι πρέπει να έχουν άδεια οδηγού και να έχουν παρακολουθήσει μαθήματα οδήγησης για το πώς πρέπει να χειρίζονται το σκάφος, είπε.

«Έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν παρανομίες στη θάλασσα και θέλουμε να προλάβουμε οποιοδήποτε κακό,” σημείωσε ο κ. Μαυρής, λέγοντας πως εντοπίστηκαν ψαράδες να ψαρεύουν σε περιοχές όπου κολυμπούν λουόμενοι ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ήταν και με ψαροντούφεκα.

Όπως ανέφερε, οι λουόμενοι δεν επιτρέπεται να κολυμπούν έξω από τις σημαδούρες και θα πρέπει να προτιμούν παραλίες όπου υπάρχουν ναυαγοσώστες. Δεν επιτρέπεται να κολυμπούν με άδειο στομάχι ή ακόμη και νηστικοί ενώ θα πρέπει οι γονείς να επιτηρούν τα παιδιά τους, ανέφερε.

Ο κ. Μαυρης σημείωσε ότι η Λιμενική Αστυνομία δεν μπορεί να είναι πίσω από τον κάθε λουόμενο ενώ ανέφερε πως υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες και πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες που αναγράφονται.

Τέλος, ο Διοικητής της Λιμενικής ανέφερε ότι θα πρέπει να διατηρούμε τις παραλίες καθαρές και οι ιδιοκτήτες σκαφών να μην μολύνουν τη θάλασσα.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα