Λιλλήκας: Υπεραισιοδοξία για Ακκιντζί δίνει λάθος προσδοκίες

Μια υπεραισιοδοξία την οποία ζήσαμε και στο παρελθόν με την εκλογή του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ διαπιστώνει ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος είπε ότι αυτή η υπεραισιοδοξία μας οδηγεί στο λανθασμένο συμπέρασμα και στη λανθασμένη προσδοκία ότι η ενδεχόμενη εκλογή του κ. Ακκιντζι θα φέρει τη λύση του Κυπριακού.

Απαντώντας σε ερώτηση, στο περιθώριο της πορείας Χριστοδούλας, για το αποψινό αποτέλεσμα των λεγόμενων εκλογών στα κατεχόμενα, ο κ. Λιλλήκας

είπε ότι “τέτοιου είδους προσεγγίσεις θα οδηγήσουν -στην περίπτωση ενός νέου αδιεξόδου, λόγω του γεγονότος ότι η Τουρκία θα καθορίζει την πορεία των συνομιλιών και όχι οποιοσδήποτε Τουρκοκύπριος συνομιλητής- στο συμπέρασμα ότι τελικά την ευθύνη τη φέρει η ελληνοκυπριακή πλευρά”.

“Υπάρχει μια τάση αυτοκτονίας – αυτοχειρίας στη δική μας πλευρά να δίνουμε πάντοτε άλλοθι, ανεβάζοντας το πήχη των προσδοκιών προς την Τουρκία και έτσι φέρνουμε τη δική μας την πλευρά, στην περίπτωση που απορρίψουμε ακραίες διχοτομικές θέσεις της Τουρκίας, να παρουσιάζεται ως η αδιάλλακτη πλευρά στην διεθνή κοινότητα”, πρόσθεσε ο κ. Λιλλήκας.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, σημειώνοντας ότι “ασφαλώς και έχει διαφορετικές απόψεις ο κ. Ακκιντζί από τον κ. Έρογλου, αλλά στις συνομιλίες, εκείνο το οποίο θα πρυτανεύσει και εκείνες οι προτάσεις που θα κατατεθούν, δεν θα είναι γραμμένες από το χέρι του κ. Ακκιντζί, αλλά θα είναι γραμμένες από το χέρι του κ. ΄Έρογλου και όσο πιο νωρίς το συνειδητοποιήσουμε, τόσο καλύτερα θα μπορέσουμε να προετοιμαστούμε”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα