Λιλλήκας: Για άνοιγμα δύο κεφαλαίων ετοιμάζεται η Τουρκία

Είναι ξεκάθαρο ότι παρά τις όποιες δηλώσεις της κυπριακής Κυβέρνησης, η Κομισιόν επεξεργάζεται το άνοιγμα δύο κεφαλαίων ενισχύοντας και προωθώντας έτσι την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχία Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Όπως ανέφερε κατά την περιοδεία του στην Πάφο, αυτό προκύπτει από τη χθεσινή τοποθέτηση του εκπροσώπου της Κομισιόν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, είπε, ότι “αυτό που τελικά ισχύει είναι η απόφαση του περασμένου Οκτωβρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία ο ΠτΔ δεν είχε φέρει ένσταση,

η οποία προβλέπει τον προγραμματισμό για άνοιγμα νέων κεφαλαίων της Τουρκίας”.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι εάν συνεχίσει αυτή η πορεία, “χωρίς αμφιβολία σε λίγο χρόνο η Τουρκία δεν θα έχει κανένα πραγματικό κίνητρο, κανένα ουσιαστικό λόγο για να μεταβάλει τη στάση της στο Κυπριακό αφού θα βλέπει τους ευρωπαϊκούς της στόχους να προωθούνται χωρίς να έχει κανένα κόστος από την συνεχιζόμενη αδιαλλαξία που τηρεί στο τραπέζι των συνομιλιών”.

Θα πρέπει, συνέχισε, “ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι ηγεσίες που τον στηρίζουν να αντιληφθούν ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της για λόγους ηθικής τάξης ή γιατί θα νιώσει τύψεις συνειδήσεως”.

Η Τουρκία, συνέχισε, θα εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της μόνο εάν της καταστήσουμε τους ευρωπαϊκούς στόχους ανέφικτους, μόνο εάν καταστήσουμε εμείς με την πολιτική μας ανέφικτη την αναβάθμιση του ψευδοκράτους, εάν εμείς πετύχουμε να καταστήσουμε τελικά την κατοχή ασύμφορη για την Τουρκία.

Δήλωσε, επίσης, πως με τη συνεχιζόμενη πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη, “που τυγχάνει της στήριξης των ηγεσιών του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, η Τουρκία πετυχαίνει και τους ευρωπαϊκούς της στόχους και την αναβάθμιση του ψευδοκράτους και θα συνεχίσει και την αδιαλλαξία της στο Κυπριακό”.

Περιοδεία στην Πάφο

O Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ανέφερε πως η περιοδεία στην Πάφο αποσκοπεί στην συνέχιση του διαλόγου με τους εργαζόμενους στις διάφορες υπηρεσίες.

“Στόχος μας”, είπε ο κ. Λιλλήκας, “είναι να μεταφέρουμε και τις δικές μας προτάσεις που αφορούν από τη μια τη μεταρρύθμιση του κρατικού και του δημόσιου τομέα, έτσι ώστε ο δημόσιος τομέας να καταστεί πιο παραγωγικός και ταυτόχρονα να καταστεί ένας πυλώνας που να συνδράμει στην ανάπτυξη του τόπου σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα”.

Είπε ακόμη πως επιβάλλεται η μεταρρύθμιση του Κράτους, το οποίο δημιουργήθηκε το 1960, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του 21ου αιώνα, προσθέτοντας πως μια από τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται είναι η αλλαγή του τρόπου διορισμού τόσο των διοικητικών συμβουλίων και των ημικρατικών οργανισμών όσο και της επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας και της επιτροπής εκπαιδευτικής υπηρεσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα