Λιλλήκας: Είναι χρέος μας να φέρουμε την κάθαρση

«Είναι χρέος μας να φέρουμε και θα φέρουμε την κάθαρση», δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας σε ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση στην Πάφο.

Όπως τόνισε, «σε αυτές τις προεδρικές εκλογές αναμετράτε το σάπιο, το κατεστημένο με το καθαρό, το έντιμο. Αναμετράτε η διαπλοκή, η διαφθορά με το ήθος. Η ντροπή με την αξιοπρέπεια του λαού μας. Είναι σε αυτόν τον αγώνα που στοχεύουμε σε ένα και μοναδικό σκοπό. Στο να

παραδώσουμε στα παιδιά μας την Κύπρο που μας αξίζει. Η κάθαρση περνά από το χέρι του κάθε πολίτη, είναι συλλογική ευθύνη».

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:

Η παρουσία μου στην Πάφο είναι επιστροφή στις ρίζες. Δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς μεγαλώνοντας στην Πάφο και ιδιαιτέρα στα χωρία της, τις αξίες που μας μετέδωσαν οι παππούδες και οι γονείς μας που θέτουν πάνω από όλα το καλό του τόπου και την αγάπη για την πατρίδα.

Απευθύνομαι στον λαό της Πάφο με συγκίνηση και χαρά, στο λαό της Αντίστασης και της Δημοκρατίας που έδωσε το παρών του σε όλους τους αγώνες της πατρίδας μας.

Καλούμαστε σήμερα να δώσουμε ένα ακόμα μεγάλο αγώνα για την ανατροπή του κατεστημένου, της διαπλοκής και της διαφθοράς στον τόπο μας. Είναι χρέος προς τα παιδιά μας. Είναι ντροπή για την Κύπρο και τον πολιτισμό μας να έχουμε κομματικές ηγεσίες που συναγωνίζονται η μια την άλλη στο πια έχει μεγαλύτερα πλοκάμια στην διαπλοκή και στην διαφθορά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που στις φυλακές σήμερα φιλοξενούνται εκπρόσωποι όλου του παλαιοκομματικού κατεστημένου.

Είναι χρέος μας να φέρουμε και θα φέρουμε την κάθαρση.

Σε αυτές τις προεδρικές εκλογές αναμετράτε το σάπιο, το κατεστημένο με το καθαρό, το έντιμο. Αναμετράτε η διαπλοκή, η διαφθορά με το ήθος. Η ντροπή με την αξιοπρέπεια του λαού μας. Είναι σε αυτόν τον αγώνα που στοχεύουμε σε ένα και μοναδικό σκοπό. Στο να παραδώσουμε στα παιδιά μας την Κύπρο που μας αξίζει.

Η κάθαρση περνά από το χέρι του κάθε πολίτη, είναι συλλογική ευθύνη.

Σοβαρά λάθη, αυταπάτες και ψευδαισθήσεις έφεραν σε τραγική κατάσταση την Εθνική μας υπόθεση από το 1974. Έχει χρεοκοπήσει η πολιτική Αναστασιάδη, και των ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και καλείτε το κόστος της αυταπάτης να το πληρώσει ο Κυπριακός λαός.

Μας έφεραν ένα βήμα πριν το γκρεμό και τώρα μας ζητούν να πέσουμε.

Η δική μου η δέσμευση, αυτό που ζητώ από τον Κυπριακό Ελληνισμό είναι να με εξουσιοδοτήσει με την ψήφο του να αποσύρω όλες τις υποχωρήσεις Χριστόφια, Αναστασιάδη.

Δεν αντέχει άλλο η Κύπρος από επανάληψη ίδιων λαθών, δεν αντέχει από πειραματισμούς άπειρων πολιτικών που θέλουν σε αυτή την κρίσιμη καμπή του Κυπριακού να πειραματιστούν για να συλλέξουν εμπειρίες. Η Κύπρος και η Εθνική μας υπόθεση έχει ανάγκη από γνώσεις, διεκδίκηση, εμπειρίες που θα μας οδηγήσει σε μια δίκαιη λύση του Κυπριακού που θα αποκαθιστά τους πρόσφυγες και θα αποκαταστήσει την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Λυπούμαι ειλικρινά γιατί τόσο ο κ. Αναστασιάδης, ο κ. Μαλλάς, όσο και ο κ. Παπαδόπουλος λένε ευθαρσώς στο λαό ότι η λύση θα είναι άδικη και ζητούν από το λαό να τους εμπιστευθεί για να φέρουν μια άδική λύση.

Δεν γνωρίζω στην παγκόσμια ιστορία λαό που να είχε για σημαία του το άδικο.

Μετά τις Προεδρικές εκλογές θα πρέπει ο λαός να αποφασίσει με την ψήφο του σε Δημοψήφισμα για την λύση που επιθυμεί.

Πραγματική αλλαγή μπορούμε να φέρουμε εμείς που δεν ήμασταν και δεν θα είμαστε ποτέ με το κατεστημένο.

Σταθήκαμε απέναντι και στην προηγουμένη και στην παρούσα Κυβέρνηση προειδοποιώντας για τα δεινά που ήρθαν.

Τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Με το ΑΚΕΛ στο Κυπριακό και με το ΔΗΚΟ στην Οικονομία, ο Νίκος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση του οδήγησαν την κοινωνία στα αδιέξοδα που ζούμε. Εμείς δεν συναινέσαμε σε αυτές τις καταστροφικές λύσεις, έχουμε το μέτωπό μας καθαρό.

Δικαιολογημένα η Πάφος αισθάνεται αδικημένη γιατί το Κράτος δεν έχει επενδύσει δίκαια σε όλες τις περιοχές της Κύπρου.

Ήρθε η ώρα να δώσουμε την αναγκαία στήριξη σε ποιοτικά προϊόντα επενδύοντας στην έρευνα και στην καινοτομία τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο.

Θέλουμε ο λαός να έχει ουσιαστικό ρόλο, λόγο και έλεγχο στον πολιτικό βίο με την αρχή του ανακλητού.

Η αποχή είναι ανοχή, συνενοχή καλούμε τους νέους να συμμετάσχουν στις εκλογές και να μην μείνουν στο καναπέ που τους θέλει το παλαιοκομματικό κατεστημένο.

Στηριζόμαστε στους πολίτες και θέλουμε μαζί τους να αλλάξουμε την Κύπρο. Θα συνεχίσουμε να στηριζόμαστε στους πολίτες και όχι στις κομματικές ηγεσίες.

Οι δημοσκοπήσεις έχουν πέσει έξω και το 2013 και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική. Θα πέσουν έξω και τώρα. Είναι ξεκάθαρο ότι τον επόμενο Πρόεδρο δεν θα το εκλέξει το 10% που συμμετέχει στις δημοσκοπήσεις αλλά το 90%, η σιωπηρή πλειοψηφία, που θα κάνει την ανατροπή.

Έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία, τον πολιτισμό και τα παιδιά μας να τους παραδώσουμε μια Κύπρο που θα τους δίνει ελπίδα.

Δεν έχω αμφιβολία ότι θα κάνουμε την ανατροπή και θα φέρουμε πίσω την ελπίδα και το χαμόγελο στα πρόσωπά των Κυπρίων, θα φέρουμε πίσω την χαμένη μας αξιοπρέπεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα