Λεμεσός: 300 αστυνομικοί στο Απόλλων – ΑΕΛ – Το παρασκήνιο της αναβολής

Ευθύνες ψάχνουν όλοι οι αρμόδιοι στο ξημέρωμα μιας ακόμη μαύρης μέρας του κυπριακού ποδοσφαίρου. Το παιχνίδι Απόλλων – ΑΕΛ το οποίο είχε κριθεί εδώ και μέρες ως υψηλού κινδύνου δεν διεξήχθη ποτέ λόγω εισβολής χούλιγκαν στο γήπεδο. Νωρίτερα οι οπαδοί των δυο ομάδων αντάλλαξαν κροτίδες στον εξωτερικό χώρο του νέου γηπέδου της Λεμεσού ενώ εντός γηπέδου ρίχθηκαν κροτίδες και φωτοβολίδες.

Ένα

μικρό κορίτσι κόντεψε να χάσει την ακοή του όταν έπεσε δίπλα του φωτοβολίδα. Το παιδί ήταν με τους γονείς του στην ανατολική κερκίδα του νέου σταδίου Άλφα Μέγα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του αστυνομικού κλάδου ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκο Λοιζίδη χθες βράδυ στη Λεμεσό βρίσκονταν 300 αστυνομικοί, 100 εξ αυτών της ΜΜΑΔ. Όπως δήλωσε ο κ.Λοιζίδης η ΜΜΑΔ χθες μετέφερε κάγκελα από τη Λευκωσία στη Λεμεσό. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το πρωί σε παρεμβάσεις του ο κ.Λοιζίδης, ήταν λάθος που δεν προβλέφθηκε και ο αγώνας αυτό στην απόφαση για απαγόρευση φιλοξενούμενων στα γήπεδα. Το εν λόγω μέτρο ενεργοποιείται από σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Αστυνομία: Οι έλεγχοι ήταν εξονυχιστικοί-Μέχρι στιγμής δεν έγινε καμία σύλληψη

Αναφορικά τώρα με την απόφαση για μη διεξαγωγή του αγώνα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημερώθηκε για τα επεισόδια που εκτυλίσσονταν στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου. Τότε ήταν που επικοινώνησε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος με τη σειρά του επικοινώνησε με τον αρμόδιο Αστυνομικό που ήταν υπεύθυνος για τον αγώνα. Όπως είπε ο κ.Λετυμπιώτης, επιχειρησιακά δεν υπήρχε δυνατότητα για παρέμβαση και έτσι έγινε συνεννόηση Χαρτσιώτη με Χριστοδουλίδη για να δοθεί εντολή να μην διεξαχθεί ο αγώνας, προκειμένου να μην τεθεί σε ρίσκο η ασφάλεια του κόσμου.

Διαβάστε ακόμη

ΦΩΤΟ: Η στιγμή που φωτοβολίδα πέφτει στο κάθισμα μικρού κοριτσιού
Keywords
Τυχαία Θέματα