Λευκωσία-Αθήνα τσιμεντώνουν εσαεί παραμονή του Αττίλα;

Αυτή και αν είναι καταστροφική ανατροπή και εφιαλτική προοπτική για τον κυπριακό Ελληνισμό. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο ΥπΕξ, Ι. Κασουλίδης, με τη σύμφωνο γνώμη της Αθήνας, δέχτηκαν ήδη ότι: Τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα δεν θα αποχωρήσουν ΟΛΑ και ΠΡΙΝ από πιθανή λύση αλλά σημαντικό μέρος τους θα παραμείνει στο νησί για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Για να χρυσώσουν το χάπι της παραμονής του Αττίλα, ουσιαστικά εσαεί στο νησί, όπως αξιώνουν

οι Τούρκοι, ο Ν. Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στην αθηναϊκή «Καθημερινή» της περ. Κυριακής, είπε: «Ερ.: Αν το χρονοδιάγραμμα αποχώρησης είναι τέσσερα χρόνια και στα δύο η Άγκυρα υπαναχωρήσει; Απ.: Γι’ αυτό θέλουμε ισχυρό ψήφισμα του ΟΗΕ. Γι’ αυτό και ο ρόλος της ειρηνευτικής δύναμης είναι να παρακολουθεί την απόσυρση των στρατευμάτων και την ομαλή υλοποίηση».

Ας προσεχθούν τρία τινά. Πρώτον, ο Πρόεδρος, «σε υψηλούς τόνους» αναφέρθηκε σε χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων. Οι Τούρκοι αξιώνουν εσαεί παραμονή τους.

Δεύτερον, εναποθέτει τις ελπίδες του, σε περίπτωση που η Τουρκία υπαναχωρήσει, σε ισχυρό ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ. Είναι γνωστό πόσο σεβασμό η Τουρκία επιδεικνύει στα ψηφίσματα…

Τρίτον, ο Ν. Αναστασιάδης έκαψε κυριολεκτικά και αυτήν τη διαχρονική κόκκινη γραμμή της ελληνικής πλευράς, που εδώ και 42 χρόνια απαιτεί, ορθά, πλήρη αποχώρηση του Αττίλα με την υπογραφή της λύσης.

Προφανώς ο Πρόεδρος πάλι θέλει να ικανοποιήσει τις «ανησυχίες» των Τ/κ, παραβλέποντας ασύστολα εκείνες των Ελλήνων. Αλλ’ είναι και ο ΥπΕξ, Ι. Κασουλίδης. Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη «Σ» και ερωτηθείς αν οι Έλληνες πρέπει να χωνέψουν μια μεταβατική περίοδο αποχώρησης του Αττίλα, είπε:

«Η θέση της Ελλάδος και η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ταυτόσημες όπως επιβεβαιώνεται από δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού, του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, του Προέδρου της Δημοκρατίας και δικές μου. Δεν μιλούμε για μεταβατική περίοδο οποιασδήποτε μορφής, αλλά για λογικό χρονοδιάγραμμα αποχώρησης του τουρκικού στρατού από την Κύπρο, με μηδενική κατάληξη στο τέλος αυτού του χρονοδιαγράμματος».

Ας προσεχθούν τα εξής. Πρώτον, και ο Ι. Κασουλίδης επιβεβαιώνει ότι θα υπάρξει μεταβατική περίοδος για αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

Δεύτερον, αναφέρεται σε «λογικό χρονοδιάγραμμα» αποχώρησης μετά τη λύση. Η… «εποικοδομητική ασάφεια» στις δηλώσεις Κασουλίδη και Αναστασιάδη είναι ενδεικτική της αποδοχής του τουρκικού όρου για παραμονή του Αττίλα και μετά τη λύση.

Τρίτον, γιατί δεν προσδιορίζεται χρονικά, αυτό το «λογικό χρονοδιάγραμμα»; Μιλάμε για μέρες, εβδομάδες, μήνες, χρόνια, δεκαετίες ή για πάντα;

Αυτό που όλοι ψηλαφούσαμε ως πιθανότητα, τώρα είναι βεβαιότητα: Λευκωσία και Αθήνα έχουν αποδεχτεί την τουρκική αξίωση για παραμονή κατοχικών στρατευμάτων και ΜΕΤΑ από πιθανή λύση! Ο Ν. Αναστασιάδης κατέθεσε σχετική πρόταση για αποχώρηση του 75% του Αττίλα με τη λύση και το υπόλοιπο 25% να αποχωρήσει σε άγνωστο χρόνο.

Τώρα αυτή είναι η ολέθρια θέση της ελληνικής πλευράς με την επικύρωση της Αθήνας! Δεν απορούμε για το κατάντημα της πολιτικής της πλευράς μας όπως αυτή ασκείται από τον Ν. Αναστασιάδη. Ρωτάμε: Πρώτον, πόση εμπιστοσύνη, Αθήνα και Λευκωσία έχουν στον αδίστακτο Ερντογάν; Δεύτερον, γιατί ο Πρόεδρος συνέτριψε και αυτήν την κόκκινη γραμμή μας; Τρίτον, Αναστασιάδης και Τσίπρας, κατανοούν τι σημαίνει παραμονή 10.000 Τούρκων στρατιωτών μετά από λύση;

Από την άλλη, τέταρτον, όταν και εφόσον προσδιοριστεί το «εύλογο χρονοδιάγραμμα» και λήξει, είναι 1000% σίγουρο ότι οι Τούρκοι δεν θα αποχωρήσουν. Ποια δύναμη θα τους εκδιώξει; Το… ισχυρό ψήφισμα του ΣΑ; Είναι εμφανές σε κάθε πολίτη ότι, Λευκωσία και Αθήνα, προσχώρησαν και αποδέχτηκαν ακόμα μια τουρκική αξίωση:

Παραμονή Αττίλα μετά από πιθανή λύση. Η Κυπριακή Δημοκρατία και ο κυπριακός Ελληνισμός αντιμετωπίζουν τώρα ξεκάθαρα τον εφιάλτη της τουρκοποίησης. Λευκωσία και Αθήνα, με την υποχωρητικότητά τους, τσιμεντώνουν εσαεί παραμονή του Αττίλα. Η επανάκτηση της Κύπρου από την Τουρκία επισημοποιείται ελληνικαίς χερσίν! Οι Έλληνες της Κύπρου, πότε θα ξυπνήσουν και να αντιδράσουν;

Keywords
Τυχαία Θέματα