Λευκαρίτης: "Δεν υπάρχει Άγιο ποδόσφαιρο" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στο Ράδιο Πρώτο αναφορικά με τις καταγγελίες του Μάριου Παναγή μίλησε ο Αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μάριος Λευκαρίτης. Ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κάλεσε τον πρώην διεθνή διαιτητή να τεκμηριώσει όσα αναφέρει, παραδέχεται ότι ενδεχομένως να υπάρχουν σάπια, αλλά υπογραμμίζει ότι είναι άδικο να γενικεύεται το πρόβλημα. «Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει Άγιο ποδόσφαιρο», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Λευκαρίτης.

«Διάβασα διάφορα αποσπάσματα

διότι εδώ που είμαι δεν έχω την δυνατότητα να έχω αυτή την ευκολία. Έχω παρακολουθήσει αποσπασματικά τις δηλώσεις του κ. Παναγή. Εάν όλα αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Παναγή μπορεί να τα τεκμηριώσει καλά θα κάνει».

«Η ΚΟΠ δεν φυλάει τους φακέλους, τους παραδίδει στην Αστυνομία, όμως, μόνο οι αρμόδιες αρχές μπορούν να μας πουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διερεύνηση. Έπρεπε να κάνει αυτή τη δουλειά προηγουμένως και δεν υπήρχε λόγος να περιμένουν κανένα».

«Η ΚΟΠ δεν έχει τη δυνατότητα της Αστυνομίας. Δεν θα κατηγορήσω την Αστυνομία, αλλά δεν είναι δουλειά της ΚΟΠ να διερευνήσει τους φακέλους».

«Είναι μεγάλη αδικία να έρχεται κάποιος να κατηγορεί ανώνυμα τους πάντες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Είναι εθελοντικά όσοι προεδρεύουν τα Σωματεία. Δεν είναι επάγγελμα».

«Είναι άδικο να τους παίρνει όλους ο ποταμός. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Όμως, από τη στιγμή που υπάρχουν υποψίες για κακώς έχοντα θα πρέπει να γίνει σωστή διερεύνηση και αν υπάρξουν ένοχοι να καθίσουν στο σκαμνί διότι δεν τους έχουμε ανάγκη. Δεν είναι υπεράνθρωποι εκείνοι της Ομοσπονδίας».

«Κανένας δεν υποχρεώνει κανένα να είναι στην Εκτελεστική της ΚΟΠ. Όσοι δεν θέλουν να αποχωρήσουν».

«Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει Άγιο ποδόσφαιρο. Κάνουν μεγάλο λάθος. Σε ολόκληρη Γερμανία έγινε σκάνδαλο με τη διαιτησία. Ακόμα και στην Αγγλία εντοπίζονται εθισμένοι στον τζόγο. Δεν σημαίνει ότι είναι σάπιο το ποδόσφαιρο της Γερμανίας ή της Αγγλίας. Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και το δικό μας. Επειδή είμαστε μικρή κοινωνία, όλοι θέλουν να είναι νικητές εντός και εκτός γηπέδου. Δεν σημαίνει ότι αν υπάρχουν σάπια δεν πρέπει να τα πετάξουμε. Σε διάφορους χώρους υπάρχουν».

«Η ΚΟΠ είναι αυτοδύναμη, αποτελείται από Σωματεία της Α’ , Β’ Γ’ και Δ’ Κατηγορίας. Αυτοί διοικούν, επιλέγουν και εκλέγουν τον Πρόεδρο. Αν θέλουν αλλαγή στο χέρι τους είναι. Η πλειοψηφία αν δεν θέλει αλλαγή δεν μπορεί να γίνει. Μιλάμε για δημοκρατία».

«Τίποτα δεν ακούστηκε στην ΦΙΦΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα