Λάβρος κατά του Αβέρωφ Νεοφύτου ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους

«Ο κόσμος του ΔΗΣΥ δεν θα επιτρέψει να γίνει κόμμα του ενός ανθρώπου που μαζί με την κλίκα του θα διαφεντεύει την Κύπρο», δήλωσε ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους κλιμακώνοντας την επίθεσή του απέναντι στην ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού και προσωπικά στον πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα», ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως το κακό ξεκίνησε από το γεγονός ότι, εφόσον το κόμμα είχε αποφασίσει να συνεργαστεί με άλλον πολιτικό χώρο, δεν θα έπρεπε να ανοίξει η διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος στα κομματικά στελέχη του

ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι οι ίδιοι ουδέποτε ενημερώθηκαν ότι ο κ. Νικολαΐδης θα ήταν υποψήφιος.

Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι από μεριάς κόμματος δεν υπήρξε κανένας σεβασμός της τοπικής κοινωνίας της Λεμεσού, συμπέρασμα που προκύπτει από το ότι δεν εφαρμόστηκε το καταστατικό.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι από την ημέρα που τέθηκαν οι υποψηφιότητες, δεν πραγματοποιήθηκαν διαβουλεύσεις, διαδικασία την οποία επικαλείται συνεχώς η ηγεσία του κόμματος.

Ο κ. Θεμιστοκλέους περιέγραψε στη συνέχεια τα όσα διαδραματίστηκαν, ως μια «πατέντα».

«Μετά την επιχειρηματολογία και των πέντε, ότι η επιλογή Νικολαΐδη είναι επιλογή ήττας, ο Πρόεδρος του κόμματος μας είπε να συζητήσουμε και να καταλήξουμε σε έναν εκ των πέντε για την υποψηφιότητα της Λεμεσού, τον οποίο θα υποστηρίξει η παράταξη. Εμείς, μετά από μια συζήτηση 25λεπτών, ανακοινώσαμε την απόφασή μας, αλλά με μια δόση απίστευτης πονηράδας, μας είπαν ότι ο ένας που αποφασίσαμε, θα έμπαινε απέναντι στον κ. Νικολαΐδη. Εμείς το εκλάβαμε ως εμπαιγμό της νοημοσύνης μας και απαντήσαμε ότι θα πρέπει να μπουν και οι πέντε», είπε.

Εν συνεχεία, ο κ. Θεμιστοκλέους διερωτήθηκε αν ο κ. Νικολαΐδης είναι ο εκλεκτός του κόσμου του ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι αν είναι έτσι αυτό θα φανεί στις εκλογές.

«Δεν υπάρχει δημοκρατία σε ό,τι έγινε. Δημοκρατία είναι όταν εφαρμόζεται αυτό που έχουμε συμφωνήσει εδώ και δεκαετίες, που είναι το καταστατικό», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα στηρίξει την υποψηφιότητα Νικολαΐδη, απάντησε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει «μόνο συναγερμικούς» και γνωστοποίησε ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος.

Τέλος, επανέλαβε την άποψη ότι ο ΔΗΣΥ θα πρέπει να πραγματοποιήσει εκλογικό συνέδριο, τόσο για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, όσο και για το αποτέλεσμα που θα φέρουν οι δημοτικές εκλογές, «αλλά και για ό,τι άλλο πάθουμε με αυτή την ηγεσία μέχρι και τις προεδρικές εκλογές», και κατέληξε λέγοντας ότι ο κόσμος ουδέποτε θα επιτρέψει το κόμμα του να γίνει «κόμμα του ενός ανθρώπου που μαζί με την κλίκα του θα διαφεντεύει την Κύπρο».

Follow @Christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα