Λαβρόφ: Η Δύση θέλει χρόνο για να διοχετεύσει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία

Η Ουκρανία παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι αναφορικά με τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, όπως είπε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος κατηγόρησε το Κίεβο για "απόλυτα ψέματα" σε σχέση με τις ουκρανικές δηλώσεις που υπαινίσσονται ότι η Μόσχα σχεδιάζει να ανατινάξει τον σταθμό.

Η υπηρεσία ατομικής ενέργειας των Ηνωμένων Εθνών έχει πολλές φορές απευθυνθεί και στις δύο πλευρές να σταματήσουν να βομβαρδίζουν την περιοχή πέριξ του εργοστασίου της Ζαπορίζια, του μεγαλύτερου στην Ευρώπη, το οποίο βρίσκεται στη νότια Ουκρανία

και ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Διαβάστε ακόμη: Λαβρόφ: Η Ρωσία έβγαινε πάντα ισχυρότερη και πιο ανθεκτική από τις δυσκολίες

Ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία έχει εκφράσει τις σοβαρές της ανησυχίες για τις "προκλητικές ενέργειες" της Ουκρανίας.

Η Δύση, είπε ο Λαβρόφ, θέλει με κάποιον τρόπο να "παγώσει" τη σύγκρουση στην Ουκρανία για να κερδίσει χρόνο και να διοχετεύσει περισσότερα όπλα στη χώρα.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα, ο Λαβρόφ κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι υιοθετούν μια "σχιζοφρενική" προσέγγιση στη σύγκρουση.

Η Δύση θέλει πρώτα να δει την Ρωσία να χάνει στο πεδίο της μάχης και τους ηγέτες της να παραπέμπονται σε δίκη και μόνο τότε θα ασκήσει πιέσεις για ειρήνευση στην Ουκρανία, κατέληξε ο Λαβρόφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα