Λευκωσία: «Λαοί του κόσμου ενωθείτε» φώναξαν στην εκδήλωση υπέρ Παλαιστινίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας, που διοργανώνεται από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, «με απαίτηση τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα».

Το Συμβούλιο είχε εκδώσει τη Δευτέρα, σχετική ανακοίνωση, μέσω της οποίας είχε απευθύνει «κάλεσμα ειρήνης σε όλες και όλους για συμμετοχή στην αντιπολεμική εκδήλωση».

Όπως αναφερόταν, «τις τελευταίες μέρες η ανθρωπότητα παρακολουθεί με συγκλονισμό την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή της Γάζας. Η σχεδιαζόμενη

επιχείρηση ισοπέδωσης της Γάζας από το κράτος του Ισραήλ θα έχει όχι μόνο καταστροφικές συνέπειες για τον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης στη Γάζα, αλλά θα συνιστά και κίνδυνο για τους λαούς της περιοχής της Μέσης Ανατολής, καθώς είναι ορατή η γενίκευση ενός περιφερειακού πολέμου».

«Απαιτούμε άμεση κατάπαυση του πυρός και τερματισμό της αιματοχυσίας στη Γάζα», συνέχιζε η ανακοίνωση, «ώστε να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές. Καταδικάζουμε τις μαζικές δολοφονικές επιθέσεις του Ισραηλινού στρατού αλλά και τις τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς εις βάρος αμάχων».

«Καταδικάζουμε την πολύχρονη ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης και τον εποικισμό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό και στις φιλειρηνικές δυνάμεις του Ισραήλ που αγωνίζονται για την ίδρυση ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, το οποίο θα αποτελέσει και την αρχή για σταθερότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής».

Keywords
Τυχαία Θέματα