Λακκοτρύπης: Ζητεί την αρωγή της ΕΕ για ανάπτυξη Φ.Α

Η ΕΕ θα πρέπει να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της Κύπρου για την ανάπτυξη των αποθεμάτων φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, καθώς θα συμβάλουν στην ενίσχυση της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας της χώρας, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, σε παρέμβαση σε Συνέδριο υψηλού επιπέδου για την Ενεργειακή Ένωση, στη Ρίγα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο Υπουργός δήλωσε ότι η ΕΕ θα καταφέρει να ενισχύσει την ενεργειακή της ασφάλεια πρωτίστως μέσα από την εκμετάλλευση

των δικών της εγχώριων πηγών. Πρόσθεσε πως για να μπορεί η ΕΕ να μιλά με μια φωνή στους εξωτερικούς της εταίρους, θα πρέπει καταρχήν να υπάρχει καλύτερος συντονισμός εσωτερικά, ενώ είναι απαραίτητο οι τρίτες χώρες να δείχνουν σεβασμό στο κοινοτικό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο.Καταλήγοντας, ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε ότι οι ενεργειακές υποδομές, αποτελούν το υπόβαθρο της εσωτερικής αγοράς ενέργειας και θα πρέπει να ενισχυθούν, ώστε όλα τα κράτη μέλη να μπορέσουν να διασυνδεθούν με τα διευρωπαϊκά δίκτυα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου.Ο Υπουργός Ενέργειας επιστρέφει στην Κύπρο αύριο Σάββατο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα