Λακκοτρύπης σε συντεχνίες: Δεν σας ανήκει η ΑΗΚ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τις συντεχνίες της ΑΗΚ απήυθυνε από τις Τομές στα Γεγονότα ο Γιώργος Λακκοτρύπης, απαντώντας στις προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα ενόψει της έγκρισης της πρότασης από το Υπουργικό Συμβούλιο για ιδιοκτησιακό διαχωρισμό της ΑΗΚ.

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης υποστήριξε ότι οι συντεχνίες δεν αναφέρθηκαν καθόλου επί της ουσίας του θέματος και δεν εξηγούν γιατί η πρόταση είναι καταστροφική, παρά

μόνο προχώρησαν σε προσωπική επίθεση εναντίον του.

Διερωτήθηκε κατά πόσο οι συντεχνίες διαφωνούν με την απόφαση για απόσυρση του διατάγματος αποκρατικοποίησης ή με μια καταρχήν απόφαση για ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του οργανισμού η οποία θα υλοποιηθεί σε δύο χρόνια.

Όπως είπε οι συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους και οι απαιτήσεις που προβλήθηκαν πολλές φορές έβαλαν σε κίνδυνο κατά την άποψη του αυτά που κέρδισε η κυβέρνηση και αφορούν την απόσυρση του διατάγματος αποκρατικοποίησης.

Ο Υπουργός εμπορίου τόνισε πως αν υλοποιηθεί η απόφαση τότε θα συμβάλει στη δημιουργία πιο υγιών συνθηκών ανταγωνισμού γιατί θα επιτραπεί η πρόσβαση και ιδιωτών στα δίκτυα της ΑΗΚ.

Ανέφερε πως αν η πρόταση τελικά εγκριθεί από το Υπουργικό, τότε θα επαναξιολογηθεί σε ένα χρόνο για να υλοποιηθεί τελικά σε δύο.

Ερωτηθείς για τις προειδοποιήσεις των συντεχνιών για απεργιακά μέτρα, ο Γιώργος Λακκοτρύπης απάντησε ότι η ΑΗΚ δεν ανήκει ούτε στην Κυβέρνηση, ούτε στον Υπουργό ούτε και στις συντεχνίες και κάλεσε εκ νέου τους αντιδρούντες να εξηγήσουν γιατί η πρόταση είναι καταστροφική.

Keywords
Τυχαία Θέματα