Λακκοτρύπης: Ευοίωνες οι προοπτικές για τον τουρισμό φέτος

Πολύ ευοίωνες χαρακτήρισε σήμερα τις προοπτικές για τη φετινή χρονιά σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Λακκοτρύπης ερωτηθείς για τις επαφές του κατά το πρόσφατο του ταξίδι στη Ρωσική Ομοσπονδία, είπε ότι «είχα παραστεί στην τουριστική έκθεση της Μόσχας, όπου είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τους μεγαλύτερους οργανωτές ταξιδιών και που είτε ήδη δραστηριοποιούνται στην Κύπρο

είτε που προγραμματίζουν να δραστηριοποιηθούν.

Είναι πολύ ευοίωνες, όπως δείχνουν, οι προοπτικές για τη φετινή χρονιά. Οι κρατήσεις είναι κατά πολύ αυξημένες, κάτι που δείχνει ότι και οι Ρώσοι έχουν περισσότερη αισιοδοξία για την οικονομία τους πλέον και κάνουν κρατήσεις πιο νωρίς, αλλά και ότι η προτίμηση τους δείχνει να είναι προς την Κύπρο, αλλά και προς την Ελλάδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχουμε φέτος αυξήσεις και ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες».

Ερωτηθείς είπε ότι «είναι δύσκολο να κάνει κανείς πρόβλεψη ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες διότι η χωρητικότητα είναι πολύ περιορισμένη. Οπότε συζητάμε για αυξήσεις μέσα στους χειμερινούς μήνες, κάτι που είναι και επιδίωξη της Κυβέρνησης».

Πρόσθεσε ότι η αύξηση, για όλη τη σεζόν, στις κρατήσεις κυμαίνεται στο 50%-60% συγκριτικά με πέρσι.

Σε ερώτηση είπε ότι η ασφάλεια είναι κάτι που μπορεί να προσφέρει η Κύπρος σημειώνοντας ότι «πρέπει να τη διασφαλίσουμε ως κόρη οφθαλμού». Πρόσθεσε ότι «είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ακριβώς για να διασφαλίσουμε αυτό το πλεονέκτημα ως χώρα».

Σε άλλη ερώτηση ανέφερε πως «οι αφίξεις Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2016 ήταν αυξημένες από διάφορες χώρες», πρόσθεσε ωστόσο ότι θα πρέπει να αναμένουμε τους αριθμούς για τους επόμενους μήνες.

Κληθείς να πει αν θα ακολουθήσουν επισκέψεις του και σε άλλες χώρες με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο, ο κ. Υπουργός είπε ότι «οι εκθέσεις στις οποίες συνήθως προσανατολιζόμαστε είναι αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου, μέσα στον Οκτώβριο και της Γερμανίας το Μάρτιο. Υπάρχει προγραμματισμός και για άλλες χώρες που μας ενδιαφέρουν, όπως είναι, για παράδειγμα η Πολωνία».

Τέλος, ερωτηθείς αν προκαλεί ανησυχία η μείωση της στερλίνας έναντι του ευρώ, ο κ. Υπουργός είπε ότι «η ισοτιμία της στερλίνας έναντι του ευρώ είναι κάτι που μας βοήθησε να έχουμε μια αύξηση της τάξης του περίπου 20%, αλλά δεν είναι το μόνο, διότι περίπου στα ίδια επίπεδα, και ακόμη περισσότερες αυξήσεις είχαμε και από τη Γερμανία που διαθέτει ευρώ».

Πρόσθεσε ότι από τις κρατήσεις που υπάρχουν από την αγγλική αγορά για την Κύπρο φαίνεται τα δεδομένα να είναι αρκετά καλά. Είπε ωστόσο ότι «αν αποδυναμωθεί η στερλίνα αυτό θα είναι κάτι που θα επηρεάσει και τις αφίξεις στην Κύπρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα