ΛΑΪΦΗΣ… ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ

Ο Κύπριος διεθνής υπογράφει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και παραχωρείται δανεικός στη Σταντάρ Λιέγης ή στη Νότιγχαμ Φόρεστ

Παίκτης του Ολυμπιακού Πειραιώς πρέπει να θεωρείται ο Κωνσταντίνος Λαΐφης. Μπορεί οι πρωταθλητές Ελλάδος να μην ανακοίνωσαν μέχρι αργά χθες βράδυ τη μετεγγραφή του συμπατριώτη μας, ωστόσο το θέμα φαίνεται να είναι τυπικό, μιας και οι τρεις πλευρές (οι δύο σύλλογοι και ο ποδοσφαιριστής) έχουν συμφωνήσει

σε όλα.

Ο άσος της Ανόρθωσης έφθασε χθες αργά το απόγευμα στην Αθήνα και από εκεί μετέβη στον Πειραιά, για την ολοκλήρωση του τυπικού μέρους της συμφωνίας με τους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το συμβόλαιο του Λαΐφη με την ελληνική ομάδα είναι διάρκειας τεσσάρων ετών
.
Όσον αφορά τη συμφωνία μεταξύ Ολυμπιακού και Ανόρθωσης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από την Ελλάδα, πέραν από το ποσό της ρήτρας που θα καταβάλει η ομάδα του Πειραιά (600 χιλιάδες ευρώ), η ομάδα της Αμμοχώστου θα λάβει ποσοστό μεταπώλησης της τάξεως του 20% από ενδεχόμενη παραχώρηση του παίκτη σε άλλη ομάδα.

Βέλγιο ή Αγγλία
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των προηγούμενων ημερών, με την υπογραφή των συμβολαίων ο Λαΐφης θα παραχωρεί άμεσα στη Σταντάρ Λιέγης, με τη μορφή δανεισμού. Αυτό είναι και το πιο πιθανό σενάριο. Ωστόσο, ψεσινές πληροφορίες έκαναν λόγο για ενδεχόμενη αποχώρηση του Κύπριου διεθνούς ποδοσφαιριστή στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς, Βαγγέλης Μαρινάκης, θα αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο του ιστορικού συλλόγου της Αγγλίας.
______________________

ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Απομένουν και άλλα καθοριστικά βήματα
Το πρώτο έγινε, με τον Μανώλη να αναλαμβάνει πρωτοβουλία για σχηματισμό διοίκησης

Βασίλης Τσιρόπουλος

Το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για να εξέλθει η Ανόρθωση από το διοικητικό αδιέξοδο έχει γίνει. Ο Χαράλαμπος Μανώλη έλαβε την εντολή για τον σχηματισμό συνδυασμού, τον οποίο θα πρέπει να παρουσιάσει στις 4 Ιουλίου σε νέα γενική συνέλευση για να επικυρωθεί.

Σαφώς και δεν έχει λυθεί το θέμα, και αυτό γιατί θα πρέπει να βρεθούν τα άτομα εκείνα τα οποία θα απαρτίζουν τον συνδυασμό. Ήδη ο Χαράλαμπος Μανώλη από το βράδυ της Δευτέρας έχει ξεκινήσει επαφές με φίλους και πρώην παράγοντες της Ανόρθωσης. Θέλει να δει τις προθέσεις τους αλλά και κατά πόσον είναι διατεθειμένοι να συμμετέχουν οικονομικά, καθώς αυτό είναι το μεγάλο και βασικό πρόβλημα της Ανόρθωσης.

Το αν θα καταφέρει ο Χαράλαμπος Μανώλη να πετύχει κάτι τέτοιο θα διαφανεί τις επόμενες ημέρες. «Είναι αλήθεια πως η γενική συνέλευση πήγε καλά. Προτάθηκε στον Χαράλαμπο Μανώλη να αναλάβει την προεδρία του σωματείου και ο Χρίστος Πουλλαΐδης την εταιρεία.

Ο κ. Μανώλη θα αναλάβει τον καταρτισμό συνδυασμού για να επικυρωθεί. Αρχίζουν να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους. Θα χρειαστεί να υπάρξει και βοήθεια. Το να βρεθούν τα χρήματα είναι άλλο θέμα. Θα πρέπει να μείνουν κοντά στην ομάδα για να τη βοηθήσουν», ανέφερε στο «Ράδιο Πρώτο» ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης Μαρίνος Μήτρου.

Η απόφαση Πουλλαΐδη
Για να αναλάβει πρόεδρος του σωματείου, ο Χαράλαμπος Μανώλη έθεσε ως βασικό όρο ότι ο Χρίστος Πουλλαΐδης θα αναλάβει την προεδρία της εταιρείας. Η απάντησή του θα δοθεί ώς το τέλος της εβδομάδας, καθώς βρίσκεται στην Αγγλία. Το ναι ή το όχι θα εξαρτηθεί από την έμπρακτη οικονομική στήριξη όλων. Όχι απλώς στα λόγια, αλλά στις πράξεις. Μόνο ενωμένη σε όλους τους τομείς μπορεί η Ανόρθωση να βγει από το αδιέξοδο.

Ο Χρίστος Πουλλαΐδης αναμένει να δει πράξεις, γιατί υποσχέσεις έλαβε πολλές, που στο τέλος δεν υλοποιήθηκαν. Πρόσφατα υπήρχε παράγοντας της «Κυρίας» που υποσχέθηκε ότι θα βάλει 100.000 ευρώ, αλλά στο τέλος έβαλε μόνο 10.000. Ο ίδιος ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης ανέφερε ότι μόνο όλοι μαζί μπορούν να βοηθήσουν το σωματείο. Διαφορετικά το καράβι θα συνεχίσει να είναι ακυβέρνητο.

Τα κριτήρια ΟΥΕΦΑ
Το μεγάλο αγκάθι είναι τα κριτήρια ΟΥΕΦΑ. Εντός λίγων ημερών θα πρέπει να κατατεθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που να μην επιτρέψουν την Ανόρθωση να μπει σε περιπέτειες. Η άμεση εισροή χρημάτων είναι ο μοναδικός στόχος. Ποσό κοντά στις 700.000 ευρώ χρειάζεται για να αποφύγει την αφαίρεση βαθμών. Στη Γενική Συνέλευση αρκετοί είπαν ότι θα βοηθήσουν. Φυσικά το χέρι στην τσέπη θα βάλει και ο Πουλλαΐδης. Αυτό θα το κάνει όμως όταν δει ότι και άλλοι βάζουν το χέρι στην τσέπη. «Να λύσουμε τα προβλήματα της επιβίωσης και όλα τα υπόλοιπα μετά».

Keywords
Τυχαία Θέματα