Κυβέρνηση: Ξεκάθαρο όχι στο απευθείας εμπόριο

Δε μπορεί να προχωρήσει το απευθείας εμπόριο, διαμηνύει η κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή, παραπέμπει τους θιασώτες του κανονισμού στην πρόταση Αναστασιάδη για την Αμμόχωστο.

Στην πρόταση Αναστασιάδη για το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, παραπέμπει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, όσους επιθυμούν, όπως είπε, να προωθήσουν το θέμα του απευθείας εμπορίου. «Tα ισχυρά επιχειρήματα της ε/κ πλευράς όσο και η γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημειώνουν ξεκάθαρα ότι η προτεινόμενη βάση του κανονισμού για το απευθείας

εμπορίου δεν μπορεί να προχωρήσει. Ωστόσο πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις», τόνισε ο Εκπρόσωπος.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης απαντούσε σε πληροφορίες που φέρουν τη Λευκωσία να υπόκειται εκβιασμούς, καθώς επίσης και την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, να αποτελεί προπομπό για το απευθείας εμπόριο. «Οποιοσδήποτε», επισήμανε «επιθυμεί να προωθήσει το θέμα του απευθείας εμπορίου των Τουρκοκυπρίων, να μελετήσει την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως αυτή προτάθηκε σε συνδυασμό με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Είναι, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και για την Τουρκία και όσους επιθυμούν την επίτευξη προόδου στο Κυπριακό να προωθήσουν την συγκεκριμένη πρόταση».Την ίδια ώρα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπολύουν νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για λανθασμένους χειρισμούς.

«Δεν αρκεί να μας λέει ότι τον ξεγέλασαν, θα πρέπει να μας πει τι θα πράξει για να μην τον ξαναγελάσουν», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως «η πολιτική του καλού παιδιού, των γενναιόδωρων προσφορών και των μονόπλευρων υποχωρήσεων έφερε δυσμενέστατες εξελίξεις και καταστροφικά αποτελέσματα»

«Ήδη πέραν από το τραγικό προσχέδιο ψηφίσματος σχετικά με την ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, φαίνεται να επανέρχεται εκ νέου ο κίνδυνος της δαμόκλειου σπάθης του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο μεταξύ κατεχομένων και Ε.Ε.», δήλωσε ο Σίμος Αγγελίδης, εκ μέρους της Συμμαχίας Πολιτών.

Μόνο με διεθνή αποτελεσματική εκστρατεία θα αντιμετωπιστεί η Τουρκική αδιαλλαξία, υποδεικνύουν οι Οικολόγοι και συνιστούν καλή προετοιμασία για τα ταξίδια του Προέδρου στο Ισραήλ και τη Μόσχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα