Κυβέρνηση: Ευελπιστούμε σε θετικά αποτελέσματα για Ελλάδα

“Ευελπιστούμε ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα για το καλό της Ελλάδας, της ευρωζώνης και της Ευρώπης γενικότερα”, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στην αποψινή επταμερή συνάντηση για το ελληνικό ζήτημα.

“Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η θέση της Λευκωσίας είναι ξεκάθαρη υπέρ της στήριξης των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης”, πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης. “Δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Αθήνα

και Λευκωσία σε αυτό το πολύ σημαντικό θέμα”, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο οποίος ενημέρωσε πως υπήρξε μακρά συνομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ελληνα Πρωθυπουργό για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι προσπάθειες της ελληνικής Κυβέρνησης.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με αρκετούς Ευρωπαίους ηγέτες, με το Γάλλο Πρόεδρο, τη Γερμανίδα Καγκελάριο, τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και τον Πρόεδρο της Κομισιόν, το Κυπριακό και θέματα της ημερήσιας διάταξης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μιλώντας για την ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική σύνοδο, με αρκετά θέματα που ενδιαφέρουν τη Λευκωσία. Ειδικό ενδιαφέρον, είπε, υπάρχει για το θέμα της Ενεργειακής Ενωσης, ένα θέμα που, μετά και τα γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο και τους υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ της Κύπρου, προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

“Στόχος της δικής μας πλευράς”, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, “είναι να υπάρξουν δύο συγκεκριμένες αναφορές στα Συμπεράσματα. Η μία αφορά την ανάγκη όπως η ΕΕ μέσα στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για ενεργειακή ασφάλεια να αξιοποιήσει πηγές ενέργειας κρατών μελών και μέσα σε αυτό το πλαίσιο να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο φυσικό πλούτο στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το δεύτερο σημείο, λαμβάνοντας υπόψη και τη πολύ σημαντική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου του 2014, να γίνει συγκεκριμένη αναφορά για την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών - μελών να αξιοποιούν τους φυσικούς τους πόρους”.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα