Κυβέρνηση: Επικοινωνιακά παιχνίδια τα περί οδικού χάρτη

Ως επικοινωνιακό παιχνίδι το οποίο επιχείρησε και στο παρελθόν να παίξει χαρακτηρίζει η Κυβέρνηση τις δηλώσεις Έρογλου περί οδικού χάρτη οποίος ζητήθηκε από τον Έσπεν Μπαρθ Έϊντε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστουδουλίδης, διέψευσε ότι έχει ζητηθεί κάτι ανάλογο από την δική μας πλευρά, τονίζοντας επίσης ότι ο οδικός χάρτης που παρουσίασε ο Ντερβίς Έρογλου, είναι κάτι το οποίο υποβλήθηκε και όταν έγινε και η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών.

«Πρόκειται για μια γνωστή τουρκική θέση η οποία έχει απορριφθεί

από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εξάλλου αποκλείεται από το ίδιο το κοινό ανακοινωθέν και αυτό είναι ένας ακόμα λόγος για τη σπουδαιότητα του εν λόγω εγγράφου. Το πώς προχωρούν οι συνομιλίες θα κριθεί από το διάλογο που θα διεξαχθεί στην τρίτη φάση των συνομιλιών. Εκεί θα διαφανεί αν υπάρχει διάθεση και πολιτική βούληση να προχωρήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις ημερομηνίες και τα διαδικαστικά των συνομιλιών όπως προβάλλονται από τον κατοχικό ηγέτη, είπε ότι πρόκειται για επικοινωνιακά παιχνίδια τα οποία έχουν προβληθεί και στο παρελθόν και που έχουν απορριφθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα