Κύρος Πιστός: Σήμερα η κηδεία του απροσκύνητου Κερυνειώτη της ΕΟΚΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια αναφορικά με την κηδεία του αγωνιστή της ΕΟΚΑ μ. Κύρου Πϊστου

«Θρηνούμε από χθες το χαμό του Αηγιωρκίτη μαχητή στη βιοπάλη από μικρό παιδί και στη συνέχεια απροσκύνητου αγωνιστή της ελευθερίας της Κύπρου μας, από τους Βρετανούς αποικιοκράτες. Θρηνούμε τον άνθρωπο, Χριστιανό Ορθόδοξο, ο οποίος ανάλωσε χρόνια από τη ζωή του

στον αγώνα υπέρ πίστεως και πατρίδος. Θρηνούμε τον οικογενειάρχη άνθρωπο ο οποίος μαζί με 200000 άλλους συμπατριώτες μας εκτοπισμένους και πρόσφυγες, υποχρεώθηκε το 1974 να εγκαταλείψει το χωριό, το σπίτι και την περιουσία του, στην κατεχόμενη Επαρχία Κερύνειας και να ξενιτευτεί για χρόνια πολλά, στη νέα αρένα του  πρωτόγνωρου  για όλους μας αγώνα επιβίωσης στην προσφυγιά. Όταν, αγαπητέ Κύρο, η ξενιτειά σου πρόσφερε τα αναγκαία για την αποκατάσταση της οικογένειας γύρισες στην πατρίδα και από την πρώτη στιγμή εντάχθηκες στον αγώνα για απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας μαζί με την Αδούλωτη Κερύνεια, στο Διοικητικό Συμβούλιο και τη χορωδία του Σωματείου.

Θρηνούμε την απώλεια ακόμη ενός ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΉ μαχητή στον αγώνα για απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας και επιστροφή όλων μας στιςπατρογονικές εστίες.

Αιωνία του η μνήμη.

Τα ειλικρινή συλυπητήριά μας στη σύζυγο τα παιδιά και τα εγγόνια .

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οικογένειας η Κηδεία μ. Κύρου Πϊστου

Αγωνιστή της  ΕΟΚΑ 1955-1959
(από τον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας, τέως κάτοικο Λατσιών)

Που απεβίωσε 2/1/2024 σε ηλικία 89 χρονών, θα γίνει  την Πέμπτη 4/1/2024 και ώρα 11:00 π.μ. από το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου του Αηγιωρκίτη στον Στρόβολο (παρά το νέο ΓΣΠ) και καλούμε όλους όσοι τιμούν την μνήμη του να παραστούν. Η ταφή θα γίνει στο νέο Κοιμητήριο Λατσιών.

Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια στην εκκλησία από τις 10:30 - 11:00 π.μ.

Οι τεθλιμμένοι : Σύζυγος :  Έλλη Πίστου

Παιδιά : Αννίτα - Alec Macleod, Κάτια - Markus Schmitz

Eγγονός : Simon

Αδέλφια και λοιποί συγγενείς

Εισφορές παρακαλούμε να γίνονται προς την Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου του Αηγιωρκίτη και στο ταμείο επιδιορθώσεως του Καραβιού “Κερύνεια - Ελευθερία”. 

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Keywords
Τυχαία Θέματα