Κύπρος:Καταζητείται γυναίκα που σχετίζεται με φόνο στη Μάλτα

Η Κύπρος έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τη Ρωσίδα Maria Efimova, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα αναζητείται από τις μαλτέζικες Αρχές για εμπλοκή στη δολοφονία της 53χρονης δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλιζία.

Η Maria Efimova εργαζόταν στην Pilatus Bank της Μάλτας και διευκόλυνε τις ύποπτες συναλλαγές της Egrant Inc., μιας εταιρείας που αναφέρθηκε ότι ανήκε στη Michelle Muscat, σύζυγο του Πρωθυπουργού της Μάλτας Joseph Muscat. Η Egrant έλαβε χρήματα από την κόρη του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλιέφ.

Η

εμπλοκή της στη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου αφορά στο γεγονός ότι την αναφέρει ως πηγή της για έγγραφα τα οποία δημοσιοποίησε λίγο πριν δολοφονηθεί. Τα έγγραφα, σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή της Μάλτας, δόθηκαν στη δημοσιογράφο. Στα έγγραφα κατονομάζεται ρωσική εταιρεία η οποία εμπλέκεται σε μη νόμιμες διαδικασίες.

Σε σχόλιο στη CyprusMail, η Efimova ανέφερε ότι είναι 100% σίγουρη ότι πρόκειται για οργανωμένη πλεκτάνη από τη Μάλτα, για να τη δυσφημήσουν δημοσίως, επειδή πρόκειται να την εκδώσουν στη Μάλτα.

Η Efimova ζήτησε να μπει σε καθεστώς πληροφοριοδότη όταν επισκέφτηκε τη Μάλτα τον περασμένο χρόνο, αφού θεωρείτο μάρτυρας για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου. Αργότερα άλλαξε την εκδοχή της, τονίζοντας ότι δεν ήταν η πηγή πληροφοριών όταν η Γκαλιζία δημοσίευσε την ιστορία με την εταιρεία και την εμπλοκή του Πρωθυπουργού της Μάλτας και της συζύγου του.

Keywords
Τυχαία Θέματα