Κύπρος: Σε διαρκή συνεδρία το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε διαρκή συνεδρία βρίσκεται το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό στο περιθώριο επίσκεψης σε δημοτικό, ο Πρόεδρος είπε ότι και σήμερα το πρωί το Συμβούλιο συνεδρίασε σε τεχνοκρατικό επίπεδο. 

Ερωτηθείς για τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στην Κύπρο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «βρίσκεται σε συνεχή συνεδρία το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Και χθες έγινε σχετική συνάντηση, έγινε και σήμερα το πρωί σε επίπεδο τεχνοκρατών με όλες

τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Δημοκρατίας, ειδικότερα στα θέματα των λιμένων, των αεροδρομίων, στα θέματα που αφορούν τα οδοφράγματα, τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός και σε κάποια άλλα σημεία, όπως Διπλωματικές Αποστολές και κάποια άλλα, όπου έχουν αυξηθεί τα μέτρα από πλευράς των αρμοδίων Υπηρεσιών.

(Τα μέτρα) αξιολογούνται συνεχώς, είναι σε διαρκή συνεδρία το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και αν προκύψει ανάγκη να ληφθούν και άλλα μέτρα θα τα λάβουμε».

Διαβάστε επίσης: LIVE/Ισραήλ:Προετοιμασίες για χερσαία επιχείρηση στη Γάζα-Ανησυχία για ομήρους

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στη συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο του Ισραήλ. «Εξέφρασα τη συμπάθεια του κυπριακού λαού και την ελπίδα να σταματήσει αυτή η κατάσταση». Στην ίδια συνομιλία, ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Ισραήλ ότι τα νοσοκομεία μας είναι σε ετοιμότητα για να φιλοξενηθούν τραυματίες.

«Είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε, σήμερα θα μιλήσω με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου. Είναι μια χώρα που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο διαχρονικά, θα συζητήσουμε γι’ αυτό. Είναι τραγικό και καταδικαστέο αυτό που βλέπουμε, επηρεάζει την περιοχή μας. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει άριστες σχέσεις με όλα τα γειτονικά κράτη».

Αναφορικά με τα ενεργειακά σχέδια ο Πρόεδρος είπε πως δεν παγοποιείται κάτι αλλά αυτή την ώρα προτεραιότητα έχει να διαχειριστεί το Ισραήλ αυτή την κατάσταση.   

Keywords
Τυχαία Θέματα