Κύπρος: Μόλις 3 ημερών βρέφος εγχειρίζεται στην καρδιά (vid)

Νεογέννητο μεταφέρθηκε στο Ισραήλ με σκοπό να εγχειριστεί εκεί, αφού η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το νεογέννητο αγοράκι, που γεννήθηκε από Σύρους πρόσφυγες που ζουν στην Κύπρο, πέταξε με ειδικό τζετ και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Sheba στο νοσοκομείο Tel Hashome. Η εγχείρηση αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρει Ισραηλινός γιατρός σε ισραηλινά μέσα, «Στην Κύπρο δεν μπορούν να παρέχουν οποιαδήποτε περίπλοκη ιατρική φροντίδα

σε παιδιά, συμπεριλαμβανομένης και της εγχείρησης καρδιάς. Το παιδάκι είναι μόλις τριών ημερών και θα κάνει εγχείρηση καρδιάς. Μετά την εγχείρηση θα χρειαστεί παρακολούθηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, οι γιατροί που το εξέτασαν διέγνωσαν σωρεία καρδιακών προβλημάτων, μεταξύ των οποίων και την σπάνια πάθηση "Dextrocardia". Αυτό σημαίνει ότι η καρδία του νεογνού βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του στήθους του, αντί στην αριστερή. Εκτός της πάθησης αυτής, οι μεγάλες αρτηρίες δεν βρίσκονται στη θέση τους".

Λόγω της της κακής κυκλοφορίας του αίματος το χρώμα του αγοριού ήταν σκούρο μπλε.

Το παιδάκι συνοδεύει ο πατέρας του.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

A day-old baby with a heart defect was flown overnight from the Cypriot Syrian refugee camp where he was born to Israel for emergency surgery. #humanflow (Pictures: Air Bridge) pic.twitter.com/PSyCjtG7JG

— Noga Tarnopolsky (@NTarnopolsky) December 23, 2017

Very moving visit of the baby, transfered from #Cyprus

Keywords
Τυχαία Θέματα