Κύπρος & Ελλάδα στην ατζέντα του Εurogroup στο Λουξεμβούργο

Κύπρος και Ελλάδα θα μονοπωλήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του Εurogroup στο Λουξεμβούργο.

Οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης θα ενημερωθούν για τα τρέχοντα προγράμματα οικονομικής προσαρμογής στην Κύπρο και την Ελλάδα και θα συζητήσουν την πρόοδο στην οικονομική ανάκαμψη των δύο χωρών.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην Κύπρο

θα ενημερωθούν για την 7η επικαιροποίηση του μνημονίου και αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, θα ενημερωθούν για την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, μετά την έναρξη ισχύος του νέου προγράμματος, μέσω του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Το πρόγραμμα οριστικοποιήθηκε και εγκρίθηκε στις 19 Αυγούστου, μετά τη σχετική απόφαση του Eurogroup της 14ης Αυγούστου και την έγκριση του προγράμματος από σειρά ευρωπαϊκών κοινοβουλίων.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας αποδέσμευσε την πρώτη δόση, περίπου 30 δις ευρώ, από ένα δάνειο, αξίας 86 δις ευρώ.

Οι ΥΠΟΙΚ θα συζητήσουν και την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη, καθώς και τρόπους να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα