Αλληλεγγύη: Το Αζερμπαϊτζάν δεν αναγνωρίζει την ΚΔ

Το Αζερμπαϊτζάν το οποίο έχει εκδώσει και ένταλμα σύλληψης εναντίον της Ελένης Θεοχάρους, ανακοινώνει ότι δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία αποκαλώντας την επισήμως «Νότια Κύπρο», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση της Αλληλεγγύης:

Παρά την ειδική σχέση που έχει η χώρα αυτή με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκμεταλλευόμενη και την οικονομική ευρωπαϊκή βοήθεια, δεν αναγνωρίζει ένα κράτος – μέλος της Ένωσης.

Συνεπώς, οι Κύπριοι ευρωβουλευτές στο σύνολο τους υπέβαλλαν σήμερα

ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά πόσον η Ευρωπαϊκή Ένωση θα λάβει υπόψιν της αυτό το γεγονός, στην παραπέρα πορεία των σχέσεων της με το Αζερμπαϊτζάν, και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει.

Η ερώτηση που κατατέθηκε είναι η εξής:

«Δεδομένης της σχέσης που διατηρεί η ΕΕ με το Αζερμπαϊτζάν στη βάση της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας που έχει συναφθεί τίθενται τα εξής ερωτήματα:

- Προτίθεται η Κομισιόν να καταγγείλει δημόσια την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν, η οποία δηλώνει ευθαρσώς πως δεν αναγνωρίζει κράτος μέλος της ΕΕ, την Κυπριακή Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας την μάλιστα υποτιμητικά ως «Νότια Κύπρος»;

- Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η ΕΕ ώστε να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν για να διασφαλίσει πως δεν θα επαναληφθεί παρόμοια ενέργεια στο μέλλον;».

Keywords
Τυχαία Θέματα