Κ.Τριανταφυλλίδης για εκποιήσεις και έρευνες οικονομίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο θέμα των νομικών προεκτάσεων της Συμφωνίας των εκποιήσεων αλλά και το έργο της τριμελούς τρευνητικής Επιτροπής για την οικονομία αναφέρθηκε ο νομικός Κρις Τριανταφυλλίδης στο πλαίσιο της Εκπομπής Μεσημέρι και Κάτι του «Σίγμα».

Σύμφωνα με τον ίδιο με τις νέες νομοθεσίες που πέρασαν χθες, υπό την αίρεση το τι θα πει ο Γενικός Εισαγγελέας όσον αφορά την συνταγματικότητά τους, διατηρούνται κάποια δικαιώματα για να προσφύγει κάποιος στα δικαστήρια αλλά τα δικαιώματα αυτά θα ασκούνται πολύ πιο δύσκολα διότι οι διαδικασία πολύ πιο ταχύρρυθμα.

«Έχουν μειωθεί

πλέον οι λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να προσφεύγει στη δικαιοσύνη και οι λόγοι που μπορεί να επικαλεστεί αφού πλέον προσφύγει στη δικαιοσύνη για να σταματήσει μια διαδικασία που καταλήγει στο να χάσεις περιουσία.», είπε.

Σχετικά με το θέμα των ερευνητικών επιτροπών κ. Τριανταφυλλίδης είπε πως ο κόσμος απογοητεύεται από τα αποτελέσματά τους αφού συνήθως δεν ακολουθεί αυτό που θέλουν.

«Το αποτέλεσμα της έρευνας της Επιτροπής θα καταλήξει στο Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος θα το μελετήσει προκειμένου να διαφανεί κατά πόσο υπάρχουν ποινικά αδικήματα, όπως έγινε με την Επιτροπή Πολυβίου για το Μαρί, θα τα πάρουν στο δικαστήριο. Αν υπάρχουν αστικά αδικήματα θα αναζητηθούν αποζημιώσεις. Η ερευνητική Επιτροπή από μόνη της δεν παράγει πρακτικό αποτέλεσμα, με την έννοια ότι βάζει τον κόσμο φυλακή ή να εισπράξει αποζημιώσεις αλλά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο»

Μεταξύ άλλων εξέφρασε την εκτίμηση ότι «την πολιτική ευθύνη στο ύστατο την αποδίδει ο λαός με την ψήφο του.»

Keywords
Τυχαία Θέματα