Κριτική στον Κιζίλγιουρεκ από τον Αρικλί

Ο Ερχάν Αρικλί, πρόεδρος του Κόμματος Αναγέννησης (ΚΑ) και «υπουργός δημοσίων έργων και μεταφορών», απάντησε σε απόψεις του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στη «Γενί Ντουζέν» για την τουρκική εισβολή.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Βατάν» γράφει πως ο κ. Αρίκλι ανέφερε ότι «εύχομαι ο Κιζίλγουρεκ να εξηγήσει πρώτα πώς έφτασε στις 20 Ιουλίου αμφισβητώντας την αγάπη των Ελληνοκυπρίων για την Ένωση, η οποία είναι επίσης απόφαση του κόμματος στο

οποίο ανήκει. Η αλήθεια που όλοι, ειδικά ο αγαπητός Κιζίλγουρεκ πρέπει να γνωρίζουν και να λένε, είναι ότι η  μητέρα πατρίδα Τουρκία δεν θα επιτρέψει να αφεθούν οι Τουρκοκύπριοι στη μοίρα τους ή στο έλεος των Ελληνοκυπρίων».

Ο κ. Αρίκλι ανέφερε επίσης, ότι στη νέα περίοδο, με οδηγία του Τούρκου Προέδρου «όσοι ζητούν την τουρκοκυπριακή υπηκοότητα θα έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν άμεσα την τουρκική υπηκοότητα», «η συμφωνία τελωνειακής ένωσης μεταξύ της Τουρκίας και της τδβκ θα τεθεί σε ισχύ» και ότι «με το πρωτόκολλο που υπέγραψαν οι υπουργοί εξωτερικών, όλες οι ξένες διπλωματικές αποστολές της Τουρκίας θα μπορούν να παρέχουν προξενικές υπηρεσίες για λογαριασμό της τδβκ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα