Κρίστιανσεν στην ΟΥΕΦΑ: "Όπως με έμαθε ο Κρόιφ..."

"Μία πρώην δαπάνη του Γιόχαν Κρόιφ στην Μπαρτσελόνα, ο Τόμας Κρίστιανσεν, έχει αρχίσει να λάμπει ως προπονητής στον ΑΠΟΕΛ", αναφέρει η ΟΥΕΦΑ, σε σημερινό της δημοσίευμα - αφιέρωμα για τον τεχνικό του ΑΠΟΕΛ.

Γνωστός στη Βαρκελώνη ο Κρίστιανσεν είναι στην πιο επιτυχημένη ομάδα της Κύπρου. Μπορεί να "απέτυχε" στο Τσάμπιονς

Λιγκ, όμως ο θρίαμβος επί του Ολυμπιακού είναι ακόμη νωπός στη μνήμη μας. Με δεδομένες τις στενές σχέσεις που έχει η Ελλάδα με την Κύπρο, αυτό ήταν τεράστια επιτυχία για τον ΑΠΟΕΛ, απέναντι σε μία ελληνική ομάδα όπως ο Ολυμπιακός.

"Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για τον σύλλογο, για τους οπαδού και την ομάδα", δήλωσε ο Δανός τεχνικός σε δηλώσεις του στην ΟΥΕΦΑ, αφού αυτή ήταν και η πρώτη εκτός έδρας νίκη του ΑΠΟΕΛ, πέραν από τους προκριματικούς γύρους. "Η ομάδα πήρε πολύ τα πάνω της, γέμισε αυτοπεποίθηση, αφού αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε σε στάδια όπως αυτό του Ολυμπιακού, απέναντι σε μία ομάδα με πολλές εμπειρίες και χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ".

Ο 43χρονος τεχνικός μετά από δύο σεζόν στην ΑΕΚ, προσλήφθηκε στον ΑΠΟΕΛ τον Μάιο, παρουσιάζοντας στην κυπριακή ομάδα μεθόδους που είχε μάθει από τον Γιόχαν Κρόιφ στη Βαρκελώνη: "Ήθελα να συνεχίσω αυτό τον τρόπο στον ΑΠΟΕΛ, αλλά λόγω ορισμένων ποδοσφαιριστών που έχω στην ομάδα έπρεπε να βρω άλλα συστήματα. Τη δεδομένη στιγμή παίζουμε λίγο διαφορετικά, αλλά με την ίδια νοοτροπία".

Είναι γεννημένος στη Δανία από Δανό πατέρα και Ισπανίδα μητέρα. Ο Κρίστιανσεν υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα όταν ήταν έφηβος μαθαίνοντας αρκετά από τον Κρόϊφ.

"Με αυτόν το ποδόσφαιρο ήταν κάτι διαφορετικό" είπε ο Κρίστιανσεν που έπαιξε με την Μπαρτσελόνα στο UEFA Cup το 1992/93, αλλά ποτέ στο πρωτάθλημα. "Κάθε μέρα μαθαίνεις κάτι καινούργιο με παίκτες όπως οι Guardiola, Laudrup, Koeman, Stoichkov και Romário"

Ο Πιέρος Σωτηρίου έχει σημειώσει σημαντικά γκολ, όχι μόνο με τον Ολυμπιακό. Ο Ολλανδός Βάτερμαν, ο Έλληνας Γιαννιώτας και οι σέντερ μπακ Καρλάο και Μαρκής είναι μοντέλα της σταθερότητας της ομάδας.

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην κορυφή του δεύτερου ομίλου και με νίκη κόντρα στη Γιανγκ Μπόις θα πετύχει την καλύτερη του συγκομιδή στο Γιουρόπα Λιγκ. "Αν παίξουμε όπως με τον Ολυμπιακό, μπορούμε να κερδίσουμε» είπε ο Κρίστιανσεν, ο οποίος τόνισε στη συνέχεια ότι στόχος είναι η πρόκριση στους 32. «Αυτό είναι το σημαντικό αυτή τη στιγμή. Αυτή είναι η αποστολή μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα