Κρίσιμος τραυματισμός νεαρών από κροτίδα

Κρίσιμα τραυματίστηκαν δύο φίλοι 21 και 19 ετών από έκρηξη που σημειώθηκε την στιγμή που επιχειρούσαν να κατασκευάσουν κροτίδα.

Ο 21χρονος υπέστη μερικό ακρωτηριασμό αριστερής παλάμης. Το ατύχημα συνέβη στην προσπάθεια τους να γεμίσουν με εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος κυλινδρική πλαστική σωλήνα.

Η εκκωφαντική έκρηξη

προκάλεσε αναστάτωση σε κατοίκους του συνοικισμού Αγίου Σπυρίδωνα στα Κάτω Πολεμίδια.Αρκετοί από αυτούς έσπευσαν και βρήκαν τους νεαρούς να αιμορραγούν και ειδοποίησαν ασθενοφόρο. Οι γιατροί των πρώτων βοηθειών όπου διακομίστηκαν, μερίμνησαν πρώτα να σταματήσουν την ακατάσχετη αιμορραγία και στην συνέχεια να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά τραύματά τους.«Η Αστυνομία άρχισε εκστρατεία για πρόληψη του φαινομένου αυτού, με διαλέξεις που γίνονται σε σχολεία και άλλα οργανωμένα σύνολα, έχει εμπλέξει την κοινοτική αστυνόμευση, ακόμα και τους πυροτεχνουργούς της, σε μια προσπάθεια να προβάλει το όλο πρόβλημα, το οποίο χρονίζει».Τέλος, ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού επισήμανε πως πρέπει όλοι και ειδικά οι νεαροί, να αντιληφθούν ότι η κατασκευή και χρήση κροτίδων είναι ένα άκρως επικίνδυνο έθιμο του Πάσχα που μπορεί να στοιχίσει ή να καταστρέψει την ζωή των ιδίων και ανυποψίαστων πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα