Κρις για επεισόδια: Εκ πρώτης όψεως σίγουρα κάτι πήγε στραβά (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο νομικός Κρις Τριανταφυλλίδης στον απόηχο των επεισοδίων που σημειώθηκαν στις 13/2 μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας.

«Οι πρώτες σκέψεις είναι ότι σίγουρα κάτι πήγε στραβά. Είδαμε σκηνές οι οποίες δεν περιποιούν τιμή στα Σώματα ασφαλείας»,είπε εισαγωγικά ο νομικός.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον τραυματισμό κοπέλας που φάνηκε να χοροπηδά και ταυτόχρονα δέχθηκε τον καταιγισμό νερού από την υδροφόρα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της.

«Υπάρχει

ένα διάταγμα, καλώς ή κακώς. Μέχρι αυτό να ακυρωθεί από το Δικαστήριο, ισχύει, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Ο μόνος που έχει την τελική απόφαση για θέμα αντισυνταγματικότητας του διατάγματος, αυτό είναι νόμιμο», είπε.

«Κανένας δεν δικαιούται να το παραβιάσει. Ταυτόχρονα όμως η παραβίασή του δεν δίδει το δικαίωμα στα όργανα του Κράτους να ενεργήσουν με τρόπο που είναι υπέρμετρα βίαιος», συνέχισε.

Δείτε εδώ: Χ. Ανδρέου: «Η ΑΑΔΙΠΑ θα διασφαλίσει την αντικειμενική έρευνα για τα γεγονότα»

Ο νομικός ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα τι από τα δυο υπερισχύει.

«Το διάταγμα ισχύει μέχρι να ακυρωθεί από κάποιο Δικαστήριο. Από τη στιγμή που κανείς δεν προσέφυγε για ακύρωσή του δεν μπορεί να λέει κανείς από μόνος του ότι δεν το υπακούει», είπε.

Δείτε στο βίντεο πιο κάτω ολόκληρη την παρέμβαση του κ.Τριανταφυλλίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα