Κ.Πετρίδης στο ΣΙΓΜΑ: Σε κακή οικονομική κατάσταση οι Δήμοι

Έντονος και απόλυτος ήταν ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνστανίνος Πετρίδης.

Μιλώντας στο Σίγμα υπογράμμισε ότι η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί αναγκαιότητα, αφού το υφιστάμενο σύστημα τοπικής αυτοδιοίκησης έχει χρεοκοπήσει.

Η κακή οικονομική κατάσταση τόνισε ο Υπουργός εσωτερικών ορισμένων Δήμων δεν είναι ούτε σημερινό φαινόμενο ούτε και απόρροια μόνο της μείωσης της κρατικής χορηγίας που άρχισε αναγκαστικά από το 2010 στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας νοικοκύρεμα των κρατικών δαπανών λόγω της οικονομικής κρίσης. Μιας κρίσης που φανέρωσε και τα προβλήματα κακοδιαχείρισης,

σπατάλης και έλλειψης αποτελεσματικού ελέγχου στους Δήμους, είπε χαρακτηριστικα.

"Ναι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να ενδυναμωθεί στην πράξη μέσω της ουσιαστικής μεταβίβασης αρμοδιοτήτων προς τις Τοπικές Αρχές ως πρώτιστο και καίριας σημασίας βήμα για μια σωστά αυτοδιοικούμενη τοπική κοινωνία.Εριξε ταυτόχρονα το γάντι στη βουλή" ανέφερε ο κ. Πετρίδης και πρόσθεσε ότι "Οι 30 σημερινοί Δήμοι στην ελεύθερη Κύπρο δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν λόγω μεγέθους και πληθυσμού, τη δυνατότητα να παρέχουν στους δημότες όλο των φάσμα των υπηρεσιών που θα έπρεπε" ανέφερε .

Ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στο θέμα της διαχείρησης παραλιών. "Η Διαχείρηση παραλιών στα συγχρονα κράτη βρίσκεται στα χέρια ειδικών και του κατάλληλου υπουργείου και όχι σε αυτό του Εσωτερικών", κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα