Κουρτουλμούς: Αδύνατη η διζωνική στην Κύπρο χωρίς εγγυήσεις

Οι επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το Κυπριακό δεν είναι σωστές, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, υποστηρίζοντας ότι χωρίς διεθνείς εγγυήσεις είναι αδύνατη η δημιουργία μιας διζωνικής δομής στην Κύπρο.

Σε συνέντευξή του χθες το βράδυ στην κρατική τηλεόραση ΤRT Haber, ο κ. Κουρτουλμούς κλήθηκε να σχολιάσει τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης στην Τουρκία ότι η διευθέτηση που προωθείται στο Κυπριακό θα οδηγήσει σε απώλεια εδαφών.

“Η

τουρκική πλευρά έχει καλή πρόθεση στις διαπραγματεύσεις. Θέλουμε να υπάρξει αποτέλεσμα στο Κυπριακό. Η διασφάλιση της ειρήνης θα είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών στην Κύπρο. Με τη διασφάλιση της ειρήνης, τη συμφωνία, το συμβιβασμό, δεν σημαίνει ότι η Τουρκία θα κάνει υποχωρήσεις”, είπε.

Οι πολίτες, συνέχισε, πρέπει να είναι προσεκτικοί σε αυτό το θέμακαι πρόσθεσε ότι αυτά που κυκλοφορούν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

“Η Τουρκία δεν θα μπει σε ένα παζάρι το οποίο δεν συμφωνήθηκε, με την έννοια της απώλειας εδαφών. Υπό αυτούς τους όρους ποτέ η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει τις εγγυήσεις της. Άλλωστε, αυτά τα δύο ζητήματα είναι εκείνα στα οποία μπλοκαρίστηκαν οι διαπραγματεύσεις. Οι χάρτες που έθεσαν οι Ε/κ δεν είναι χάρτες που μπορούν να γίνουν αποδεχτοί. Ταυτόχρονα θέλουν να εγκαταλείψει η Τουρκία τις εγγυήσεις της. Μια διζωνική δομή στην Κύπρο είναι αδύνατη αν δεν τεθεί υπό διεθνής εγγυήσεις. Επομένως οι επικρίσεις της αντιπολίτευσης δεν είναι σωστές”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα