Κουρσουμπά: Σημαντική και η ψυχική υγεία των παιδιών

Στη σημασία της ψυχικής υγείας των παιδιών αναφέρεται στο φετινό μήνυμά της, με την ευκαιρία της 1ης Ιουνίου 2018, Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά.

«Η ψυχική υγεία κάθε παιδιού είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική του υγεία», λέει η κ. Κουρσουμπά, προσθέτοντας ότι παιδιά με καλή ψυχική υγεία, διαθέτουν τα εφόδια που τους επιτρέπουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προβλήματα με θετικό τρόπο.

Προσθέτει,

ακόμη, ότι η καλή ψυχική υγεία του παιδιού είναι αναπόσπαστα δεμένη με τη δυνατότητά του να χαίρεται την παιδικότητά του και να απολαμβάνει το πλήρες φάσμα των δικαιωμάτων του.

Οι ενήλικες, συνεχίζει η Επίτροπος, συχνά ξεχνάμε την αξία του να είσαι παιδί και τα φορτώνουμε με άγχος και ευθύνες, που σε κάθε περίπτωση επιβαρύνουν την ψυχική τους υγεία.

Ωστόσο, η κ. Κουρσουμπά λέει ότι η κυπριακή κοινωνία είναι μια παιδοκεντρική κοινωνία, η οποία ενδιαφέρεται και νοιάζεται ειλικρινά για τα παιδιά.

Χρειάζεται ακόμη να δουλέψουμε πολύ μέχρι να καταφέρουμε να προσφέρουμε σε κάθε παιδί, που κατοικεί στην Κύπρο, την ευκαιρία να αναπτυχθεί ολόπλευρα, απολαμβάνοντας, παράλληλα, την παιδικότητά του, καταλήγει η Επίτροπος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα