Κουγιάλης: Καμία απόφαση για το μέλλον της Επιτροπής Σιτηρών

Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση που να αφορά το μέλλον της Επιτροπής Σιτηρών Κύπρου (ΕΣΚ) και κυρίως δεν υπάρχει καμία απόφαση για ιδιωτικοποίηση της, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντως Νίκος Κουγιάλης, ανακοινώνοντας, παράλληλα ότι η Κυβέρνηση θα αποφασίσει μέσα στον Ιανουάριο για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ΕΣΚ.

Μελέτη

για το μέλλον

Κληθείς να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Χαραυγής” ότι η τυχόν ιδιωτικοποίηση της Επιτροπής Σιτηρών Κύπρου θα οδηγήσει στη δημιουργία μονοπωλίων ή ολιγοπωλίων, ο κ. Κουγιάλης είπε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚ έχει εκπονήσει μελέτη για το μέλλον της ΕΣΚ και ανακοίνωσε ότι πριν από το τέλος του χρόνου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της επιτροπής του ΔΣ για να του παρουσιάσει την σχετική μελέτη.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Κουγιάλη, η μελέτη θα κατατεθεί στην υπουργική επιτροπή που έχει την ευθύνη για τη μεταρρύθμιση και εκεί θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις”. Ο Υπουργός Γεωργίας τόνισε ότι “επειδή η ΕΣΚ έχει ξεκινήσει να κάνει ζημιές πρέπει σίγουρα να μεταρρυθμιστεί και πρέπει να γίνουν και αλλαγές τις οποίες θα αποφασίσει μέσα στον επόμενο μήνα η Κυβέρνηση”.“Ο στόχος της Κυβέρνησης από τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ΕΣΚ θα είναι η μείωση στις τιμές των σιτηρών, η τήρηση αποθεμάτων ασφαλείας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και η σωστή και καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας του κράτους που διαχειρίζεται σήμερα η ΕΣΚ και η οποία ανέρχεται γύρω στα 35 εκατομμύρια ευρώ”, κατέληξε ο κ. Κουγιάλης.Εκταρικές επιδοτήσειςΟ κ. Κουγιάλης ανακοίνωσε ότι μέχρι το πρώτο 10ημερο του Ιανουαρίου, η Κυβέρνηση θα καταβάλει άλλα 24 εκατομμύρια ευρώ, υπό μορφή εκταρικών επιδοτήσεων, στους δικαιούχους.Σημείωσε ότι μέσα στον Δεκέμβριο έχουν διατεθεί άλλα 12 εκ. ευρώ εκταρικές επιδοτήσεις, κυρίως σε σιτοπαραγωγούς.ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα