Κορνηλίου: Ενεργός ο ρόλος Κομισιόν για εναρμόνιση των Τ/κ

Πιο ενεργό ρόλο διαδραματίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ό,τι αφορά την εναρμόνιση των Τουρκοκυπρίων με το κοινοτικό κεκτημένο, καθώς μετά την επιδιωκόμενη λύση του Κυπριακού, το κεκτημένο θα εφαρμόζεται σε όλη την επικράτεια.

Όπως δήλωσε ο Επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στην ΕΕ Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, ερωτηθείς από Κύπριους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες

κατά πόσον εν μέσω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού, η ΕΕ θα αναλάβει πιο ενεργό ρόλο, εξ αρχής, με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τέθηκε θέμα ενεργότερης εμπλοκής ΕΕ.

Η Κομισιόν, σημείωσε, με τη συναίνεση και των Τουρκοκυπρίων, διαδραματίζει πιο ενεργό ρόλο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εναρμόνιση των Τουρκοκυπρίων με το κοινοτικό κεκτημένο. Μετά τη λύση το κεκτημένο θα εφαρμόζεται σε όλη την επικράτεια και ως εκ τούτου θα πρέπει να προετοιμαστούν, ανέφερε.

Σε κάποιους τομείς ή πολιτικές της ΕΕ θα χρειαστούν μεταβατικές περίοδοι, σημείωσε.

Δεύτερος τομέας, ανέφερε, στον οποίον αναπτύσσεται δραστηριότητα, μέσω του εκπροσώπου της Κομισιόν για το Κυπριακό Πίτερ βαν Νούφελ, είναι το ότι η ενωμένη Κύπρος θα πρέπει να λειτουργεί αποτελεσματικά στην ΕΕ μετά τη λύση.

Τρίτον, συνέχισε, είναι η οικονομική πτυχή. Οι εταίροι, δήλωσε ο κ. Κορνηλίου, αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να τύχει της ανάλογης προσοχής και να αντιμετωπιστεί από τώρα για να μην γίνει εμπόδιο σε μια λύση.

Σε κάποια θέματα θα έχουμε μεταβατικές περιόδους, σε κάποια μεγαλύτερες, σε κάποια μικρότερες, επανέλαβε και σημείωσε καταλήγοντας ότι «υπάρχει βούληση από την κυπριακή Κυβέρνηση να βοηθήσουμε στην προετοιμασία των Τουρκοκυπρίων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα