Κορίτσια-βομβιστές επιστρατεύει η Boco Haram

Δραματικά έχουν αυξηθεί το τελευταίο έτος οι βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας από παιδιά που απήχθησαν από την τρομοκρατική οργάνωση Boco Haram.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μια στις πέντε επιθέσεις αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκαν από παιδιά, ενώ επιπρόσθετα στοιχεία, έδειξαν ότι τα τρία τέταρτα των επιθέσεων αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκαν από την ισλαμική ομάδα στο Καμερούν, στη Νιγηρία και το Τσάντ, είχαν πίσω τους κορίτσια τα οποία συχνά ήταν κάτω από την επήρεια

ναρκωτικών.

Η Boco Haram, αποτελεί μια από τις κυριότερες αφρικάνικες τρομοκρατικές οργανώσεις και ακολουθεί τρομοκρατικές μεθόδους και πρακτικές από τη Μέση Ανατολή.

Η αφρικάνική οργάνωση, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του Ισλαμικού Κράτους και από το 2012 έχει πιάσει πάνω από 2000 γυναίκες και παιδιά. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα παιδιά χρησιμοποιούνταν ως βομβιστές αυτοκτονίας, ενώ αναγκάζεται να χρησιμοποιεί μέχρι και κοπέλες στις επιθέσεις αυτοκτονίας, αφού έχει χάσει αρκετό από τον έλεγχο της στα εδάφη που κατείχε στη Νιγηρία.

Οι Αρχές στη Νιγηρία και στο Καμερούν, όπου γίνονται οι περισσότερες επιθέσεις της οργάνωσης λένε πως η τοποθέτηση των κοριτσιών αυτών ως βομβιστές καμικάζι κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αντιμετώπιση του προβλήματος

Keywords
Τυχαία Θέματα