Κόντρα Ερντογάν, Νετανιάχου, Λίμπερμαν και τώρα Νταβούτογλου

Χωρίς τέλος η κόντρα μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας για την συμμετοχή της πρώτης στην μεγάλη πορεία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην γαλλική πρωτεύουσα.

Τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αμπάς, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι "δυσκολεύτηκε να κατανοήσει πώς εκείνος (ο Νετανιάχου) τόλμησε" να λάβει μέρος στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι ενάντια στην τρομοκρατία. "Πώς πρέπει να χαρακτηρίσουμε αυτό το πρόσωπο που διαπράττει τρομοκρατικές ενέργειες σφαγιάζοντας

2.500 ανθρώπους στη Γάζα;" προσέθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.Σκληρή γλώσσα Νετανιάχου

Η απάντηση ήταν άμεση από το Ισραήλ και μάλιστα από τα πλέον υψηλόβαθαμα στελέχη,τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και τον Υπουργό Εξωτερικών, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν. "Εκείνος (ο Ερντογάν) είπε ότι το Ισραήλ δεν έπρεπε να εκπροσωπείται στην πορεία στο Παρίσι και η δικαιολογία που πρόβαλε ήταν ο τρόπος που ενεργήσαμε προκειμένου να υπερασπιστούμε τους πολίτες μας μπροστά στις χιλιάδες ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν εναντίον των πόλεών μας από τους τρομοκράτες της Χαμάς" απάντησε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το Πρωθυπουργικό γραφείο.Λίμπερμαν: Ανισημίτης νταής ο Ερντογάν

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε τον Ερντογάν "αντισημίτη νταή". "Η πολιτισμένη, πολιτικώς ορθή σιωπή της Ευρώπης έναντι ενός αντισημίτη νταή όπως ο Ερντογάν και η συμμορία του μας πάει πίσω στη δεκαετία του 1930", δήλωσε χθες αναφερόμενος στους διωγμούς των Εβραίων στη Ναζιστική Γερμανία.

Νταβούτογλου: Παρομοίασε τον Νετανιάχου με τους τρομοκράτες της Charlie Hebdo

Εκεί που κανείς ανέμενε ότι η ένταση έχει εκτονωθεί, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατηγόρησε σήμερα τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, παρομοιάζοντάς τον με τους τρομοκράτες που σκόρπισαν τον θάνατο στο Παρίσι. «Όπως οι τρομοκράτες του Παρισιού, έτσι και ο Νετανιάχου έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νταβούτογλου.

Το ερώτημα είναι μέχρι πού θα φτάσει αυτή η κόντρα και κατά πόσο θα πλήξει την ήδη τεταμένη σχέση των δύο χωρών.

@donnakaparti

Keywords
Τυχαία Θέματα