Κοντά σε συνεργασία ΠΑΣΥΚΙ, ΥΠΥ και Ιατρική Σχολή

Η άμεση έναρξη διαβούλευσης και διαπραγμάτευσης της ΠΑΣΥΚΙ, του Υπουργείου Υγείας και της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου για τη συνομολόγηση μιας νέας συμπεφωνημένης συμφωνίας για συνεργασία που θα συνοδεύεται και θα θωρακίζεται από ορθολογικές νομικές ρυθμίσεις και κανονισμούς, ήταν το αποτέλεσμα χθεσινής συνάντησης μεταξύ των Διευθυντών κλινικών Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και ΝΑΜ ΙΙΙ.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, “συζητήθηκε το θέμα για ανάλυση της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στις τάξεις των

ιατρών που εργοδοτούνται στα εν λόγω νοσηλευτήρια, μετά την υπογραφή του συμφωνητικού συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου στις 28 Ιουλίου 2016 και που δυστυχώς συνομολογήθηκε εν πλήρη άγνοια της ΠΑΣΥΚΙ και των ιατρών μελών της”.

"Το συμπέρασμα της συνάντησης ήταν ομόφωνο με εισήγηση την άμεση παγιοποίηση του εν λόγω συμφωνητικού συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου και άμεση έναρξη διαβούλευσης και διαπραγμάτευσης της ΠΑΣΥΚΙ, Υπουργείου Υγείας και Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου για τη συνομολόγηση μιας νέας συμπεφωνημένης συμφωνίας που θα συνοδεύεται και θα θωρακίζεται από ορθολογικές νομικές ρυθμίσεις και κανονισμούς”, προστίθεται.

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών όπως και όλα τα μέλη της ανεξαιρέτως κλίμακάς και βαθμίδας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, δηλώνει για ακόμη μια φορά ότι αντιμετωπίζει το θέμα της συνεργασίας μεταξύ των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κύπρου, θετικά.

Είναι αναγκασμένη όμως, σημειώνεται, να καυστηριάσει την προσπάθεια να τεθούν στενά και εκβιαστικά χρονοδιαγράμματα προς τα μέλη της μέσω της χρονικής περιόδου που επιλέγηκε να υπογραφεί το συμφωνητικό εν όψη της αμεσότητας για έναρξη της κλινικής εξάσκησης των φοιτητών.

“Οι ιατροί των εν λόγω νοσηλευτηρίων όπως και το συνδικαλιστικό τους όργανο, διακατεχόμενοι όπως πάντα από ευαισθησία και υπευθυνότητα δηλώνουν ότι σκοπός τους, δεν είναι να θυματοποιηθούν οι φοιτητές της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ως προς τούτο οι κυβερνητικοί ιατροί είναι πρόθυμοι να συμβάλουν και να συνδράμουν, με την εμπειρία και την επιστημονική τους κατάρτιση που τους διακατέχει από σειρά ετών, στις διαδικασίες εκπαίδευσης των φοιτητών, συμβάλλοντας έτσι στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κύπρου”, προστίθεται.

Οι θέσεις της ΠΑΣΥΚΙ έχουν κοινοποιηθεί ήδη γραπτώς μέσω επιστολής προς τον έντιμο Υπουργό Υγείας, οπού ταυτόχρονα καταθέτει την προθυμία και ετοιμότητα της, μέσω των σωστών διαδικασιών, που θα εδράζονται σε ορθές και στέρεες βάσεις να θωρακίσει την Συνεργασία αυτή.

Εν αναμονή της απάντησης του Υπουργού Υγείας, η ΠΑΣΥΚΙ προειδοποιεί ότι σε περίπτωση προσπάθειας άμεσης εφαρμογής του “δοτού” συμφωνητικού, θα αναγκαστεί να υπερασπιστεί με όλα τα νόμιμα μέσα τα δικαιώματα των μελών της, τα οποία επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι ήδη καταπατούνται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα