Κομματικοί δορυφόροι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καλούνται οι δημότες να προσέλθουν αθρόα στις κάλπες επιλέγοντας τους άριστους και τους τίμιους και όχι τους κομματικούς υποτακτικούς

Είναι αυταπόδεικτο πλέον ότι το πολιτικό σύστημα νοσεί βαθύτατα από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα. Με διαχρονικά κύρια χαραχτηριστικά του την αναξιοκρατία, την ανισοπολιτεία , την αδιαφάνεια και το ρουσφέτι, το πολιτικό σύστημα συνέβαλε καταλυτικά στην επελθούσα κοινωνική αποσύνθεση και οικονομική τραγωδία.

Δυστυχώς, οι κατακρεουργημένοι πολίτες δεν κατάφεραν όλα

αυτά τα χρόνια να τιμωρήσουν τους φορείς της κομματοκρατίας και της ημετεροκρατίας που καταδυναστεύουν τον τόπο.

Για να λέμε όμως τα πράγματα με το όνομα τους, στις βουλευτικές εκλογές του Μαίου, οι πολίτες αντιδρώντας σιωπηρώς επέφεραν με την ψήφο τους τα πρώτα πλήγματα στα κόμματα που κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες και τα οποία ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την οικονομική καταστροφή και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου.

Τώρα, ενόψει των επικείμενων εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι πολίτες καλούνται να δώσουν νέο μεγαλύτερο χαστούκι στην ασύδοτη κομματοκρατία. Οι πολίτες έχουν υπέρτατη ευθύνη έναντι του τόπου και των επόμενων γενεών να ψηφίσουν συνειδητά επιλέγοντας τους τίμιους και τους άριστους και ουχί τους αρεστούς της σαθρής εξουσίας.

Ιδιαίτερα οι νέοι μας, που βιώνουν το απεχθές πρόσωπο της ανεργίας, των χαμηλών μεροκαμάτων και της γενικευμένης κοινωνικής αναλγησίας, καλούνται να προσέλθουν αθρόα στις κάλπες τιμωρώντας αυτούς που τους οδήγησαν στην μιζέρια και την φτωχοποίση. Οφείλουν να συνειδητοποιήσουν οι νεολαίοι μας ότι η ραστώνη του καναπέ και η πλασματική μαγεία της οθόνης του οδηγούν στο πουθενά. Είναι φυσικό, οι κυρίαρχοι κομματάρχες και οι αδίστακτοι οικονομικοί ολιγάρχες, να μην θέλουν κατά βάθος την προσέλευση της νεολαίας στις κάλπες. Γιατί. Διότι φοβούνται την οργή της νεολαίας η οποία βλέπει τα όνειρα της να γίνονται σκόνη και θρύψαλα σε μια ζουγκλοποιημένη κοινωνία.

Μέσα σαυτό το σκοτεινό τοπίο, οι ψηφοφόροι με προμετωπίδα τη νέα γενιά καλούνται να στείλουν ισχυρά μηνύματα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο τιμωρώντας αυτούς που ευθύνονται για τη σημερινή τραγωδία. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους κομματικούς υποτακτικούς που αντί να ζητήσουν συγγνώμη για τα δεινά που επεσώρευσαν οι κομματικοί πάτρωνες τους , εξακολουθούν να ζητούν ανερυθρίαστα την ψήφο των πολιτών.

Προσερχόμενοι στις κάλπες, οι δημότες ας προβληματισθούν συνειδητοποιώντας ότι η εξουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πρωτίστως υπόθεση των τοπικών κοινωνιών και όχι των κομματικών μαγειρίων. Αν το συνειδητοποιήσουν, θα επιφέρουν το πρώτο ουσιαστικό πλήγμα στο αμαρτωλό κομματικό κατεστημένο που παρά τα δεινά που επεσώρευσε στον τόπο, επιμένει ξεδιάντροπα να ελέγχει και τα του οίκου μας.

*δημοσιογράφος

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα