Κομισιόν: Ανθρωπιστική αρωγή 445 εκ.ευρώ προς τη Συρία

Συνολικά 445 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για την κρίση στη Συρία το 2016, ανακοίνωσε πως θα παράσχει η Κομισιόν.

Η υποστήριξη είναι μέρος της δέσμευσης κατά τη σύσκεψη «Στήριξη για την Συρία και την ευρύτερη περιοχή», που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος στο Λονδίνο, όπου η ΕΕ και τα κράτη μέλη δεσμεύθηκαν πάνω από 3 δις ευρώ για να βοηθήσουν το λαό της Συρίας.

Ο Επίτροπος της ΕΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και

την Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε σχετικά πως : «σήμερα είναι ένα ακόμη θλιβερό ορόσημο στην χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή του κόσμου μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που μπαίνει τώρα στον έκτο χρόνο της, με πάνω από 13 εκατομμύρια Σύριους να έχουν ανάγκη από διασωστική ενίσχυση μόνο στην χώρα τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευθεί να υποστηρίξει το λαό της Συρίας, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

Η σημερινή χρηματοδότηση θα υποστηρίξει τις πιο ευάλωτες ομάδες Συρίων στο εσωτερικό της χώρας και στη γειτονική Ιορδανία, το Λίβανο και την Τουρκία.

Χρειαζόμαστε περισσότερη άνευ όρων πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας σήμερα, περισσότερα από ποτέ να αξιοποιηθούν οι πρόσφατες προσπάθειες για την παύση των εχθροπραξιών στη χώρα. "Η χρηματοδότηση θα διοχετεύεται μέσω των Ηνωμένων Εθνών, των διεθνών οργανισμών, και των διεθνών Εταίρων ΜΚΟ, και θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των τομέων απειλητικών για τη ζωή όπως της επισιτιστικής βοήθειας, της υγείας, του νερού, της αποχέτευσης και υγιεινής καθώς και της εκπαίδευσης. Θα πρέπει να κατανεμηθεί ανά χώρα ως ακολούθως: Συρία (€140.000.000), Λίβανος (€87.000.000), Ιορδανία (€53.000.000) και Τουρκία (€165.000.000).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα