Κοινή συνεδρίαση στη Βουλή για το λιμάνι Λεμεσού

Συνεδριάζουν εκτάκτως και από κοινού σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Μεταφορών και Ελέγχου, προκειμένου να εξετάσουν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στο λιμάνι Λεμεσού.

Στην εν λόγω συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθούν δύο θέματα. Αφενός, τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ανάληψη της διαχείρισης του λιμανιού από τους ιδιώτες και το χάος που έχει δημιουργηθεί εδώ και αρκετές ημέρες, το οποίο επέφερε αρνητικές επιπτώσεις στην κυπριακή Οικονομία.

Αφετέρου, στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται οι συμβάσεις που υπογράφηκαν με τις αναδόχους εταιρείες για την ανάληψη της διαχείρισης του Λιμανιού Λεμεσού και ενδεχόμενη διασπάθιση από την εφαρμογή τους.

Έχουν κληθεί για να συμμετάσχουν στη συζήτηση ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ο Γενικός Ελεγκτής, η Έφορος Εσωτερικού Ελέγχου της Δημοκρατίας και εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας.

Η κοινή συνεδρίαση αποφασίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αφού προηγουμένως πραγματοποιήθηκε, σε τεταμένο κλίμα, συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου υπό την προεδρία του Δημήτρη Συλλούρη, αναφορικά με ενδεχόμενη διασπάθιση δημοσίου χρήματος των εταιριών που ανέλαβαν τη διαχείριση του λιμανιού.

Ωστόσο, μετά την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, η κατάσταση φαίνεται ότι έχει αρχίσει να εξομαλύνεται στο λιμάνι, με τις εργασίες πλέον να διεξάγονται σε πυρετώδεις ρυθμούς και την πρόοδο να θεωρείται «ικανοποιητική».

Διαβάστε επίσης: Ο Πρόεδρος έφερε νηνεμία στο λιμάνι Λεμεσού

Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι χθες αργά το απόγευμα, περίπου 1.000 εμπορευματοκιβώτια έφυγαν από το λιμάνι. 2.500 εμπορευματοκιβώτια είχαν καθηλωθεί στον τερματικό σταθμό τις τελευταίες βδομάδες.

Τις τελευταίες μέρες δημιουργήθηκαν πολύ σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στο λιμάνι, με οδυνηρές συνέπειες στην οικονομία, ως αποτέλεσμα της αλλαγής του καθεστώτος διαχείρισης.

Οι μεταφορείς, οι οποίοι μετά την παρέμβαση το Σάββατο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος προέδρευσε σε δύο συσκέψεις στη Λεμεσό, ανέστειλαν τα απεργιακά μέτρα, επιδίδονται, πλέον, σε αγώνα δρόμου για να επιστρέψει το λιμάνι στην ομαλότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα