Κομπάζουν για την προηγμένη τεχνολογία του αγωγού νερού

Στην προηγμένη τουρκική τεχνολογία οφείλεται η παροχή νερού μέσω αγωγού στα κατεχόμενα, δήλωσε χθες ο Τούρκος Υπουργός Δασών και Υδάτων Βεσέλ Έρογλου.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του κατά τη συνάντησή που είχε με τον Υπουργό Γεωργίας και Φυσικών Πόρων του ψευδοκράτους Ναζίμ Κάβουσογλου, ο Έρογλου δήλωσε: «Αν δεν ήταν η τουρκική τεχνολογία, κανείς δεν θα μπορούσε να τροφοδοτήσει νερό στην Κύπρο», προσθέτοντας πως η χώρα του συγκαταλέγεται στις τρεις πρώτες θέσεις όσον αφορά τις υποδομές για το νερό.

Σύμφωνα

με το Πρακτορείο Ανατολή, ο Έρογλου ανέφερε ότι έχουν ολοκληρωθεί τα έργα υδροδότησης για τον τομέα της γεωργίας που θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη των κατεχομένων με την αύξηση της γκάμας προϊόντων.

Συνολικά 37,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού από τα 75 εκατομμύρια κυβικά μέτρα θα χρησιμοποιηθούν για τον τομέα της γεωργίας, δήλωσε ο Έρογλου.

Τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν στον βιομηχανικό τομέα ή ως πόσιμο νερό, είπε.

Πάντως, η διαδρομή του καλωδίου ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία στα κατεχόμενα θα διαφέρει από αυτή του αγωγού νερού.

Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία άρχισε να μεταφέρει 75 εκατομμύρια κυβικά μέτρα γλυκού νερού ετησίως από την Τουρκία στο ψευδοκράτος και το έργο θα διαρκέσει για τα επόμενα 50 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα