Κ.Μαυρίδης: Πουλί να πετάξει στα κατεχόμενα χρειάζεται άδεια

Με παρέμβαση του στη συζήτηση για τη σημερινή κατάσταση στην Τουρκία στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, Σ&Δ) και απαντώντας σε σχόλια που ζητούσαν άμεσο άνοιγμα κεφαλαίων, έκανε αναφορά στην τελευταία έκθεση προόδου της Τουρκίας, η οποία εγκρίθηκε συντριπτικά από το ευρωκοινοβούλιο, ξεκαθαρίζοντας όπως τόνισε το θέμα:

"Όπως καταγράφεται στη έκθεση, μόλις εκπληρωθούν τα καθορισμένα κριτήρια, θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τα κεφάλαια 23 (Δικαστικό και Θεμελιώδη Δικαιώματα) και 24 (Δικαιοσύνη, Ελευθερία και Ασφάλεια)". Και επανέλαβε δηκτικά:

"Επομένως, αφού εκπληρωθούν τα κριτήρια”.

Για τις δυνατότητες του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ακκιντζί στις υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις, ο κ. Μαυρίδης τόνισε ότι “ο ρόλος του είναι πολύ περιορισμένος και πάντοτε βεβαίως υπό την επικυριαρχία της Τουρκίας και του Ερντογάν”. Όπως υπέδειξε, “μια φράση του Τουρκοκύπριου φίλου του Σενέρ Λεβέντ, εκδότη εφημερίδας στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου, περιγράφει παραστατικά την κατάσταση: Ένα πουλί να πετάξει στα κατεχόμενα, χρειάζεται την άδεια του Διοικητή των κατοχικών τουρκικών στρατευμάτων.”

Απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της Κομισιόν ο οποίος έκανε αναφορά στις διαπραγματεύσεις για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, κατέληξε τονίζοντας: "Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αξίες μας είναι και τα συμφέροντα μας".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα