Κληρίδης για σκάνδαλο Μ. Αββακούμ: Είναι μια κόλαση, πίστεψαν σε τσαρλατάνους

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Ιεράς  Μονής Οσίου Αββακούμ μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Νομικός, Χρίστος Κληρίδης.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «έχουν διοριστεί από τον Γενικό Εισαγγελέα δύο ποινικοί ανακριτές, οι οποίοι είναι πολύ έμπειροι στο θέμα. Ο ένας είναι από τον ιδιωτικό τομέα και ήταν παλιά στη Νομική Υπηρεσία, ενώ ο άλλος είναι ανώτερο στέλεχος της Νομικής Υπηρεσίας. Βοηθούν την Αστυνομία στις ανακρίσεις τους και βεβαίως αναμένεται το πόρισμά τους, το οποίο θα τεθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα».

Πρόσθεσε ότι «έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένα

θέματα, όπως ο ξυλοδαρμός πιστής από ζώνη, έχουμε θέματα που αφορούν την απόσπαση χρηματικών ποσών από πιστούς με ψευδείς παραστάσεις, οι οποίοι πίστεψαν σε κάποιους τσαρλατάνους. Επίσης έχουμε θέματα προσπάθειας απόκρυψης των λεφτών αυτών, δηλαδή προσπάθεια νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, ένα είδος ξεπλύματος χρήματος. Επιπλέον έχουμε σεξουαλικά ενδεχομένως εγκλήματα. Είναι μία κόλαση δυστυχώς σε χώρους εκκλησιαστικούς, όπου κανένας δεν περίμενε να δουν αυτά τα ψέματα το φως της δημοσιότητας».

Επεσήμανε ότι «είμαι σίγουρος ότι οι ποινικοί ανακριτές, τους οποίους γνωρίζω και τους δύο, θα μας δώσουν μια αντικειμενική έκθεση. Θα ήθελα σε αυτήν την περίπτωση και λόγω της σπουδαιότητας του θέματος να μην μείνει αυτή η έκθεση μυστική, όπως έγινε στο παρελθόν, να δοθεί στη δημοσιότητα για να γνωρίζει και ο κόσμος τα αποτελέσματα των ερευνών και εάν υπάρχουν ποινικά αδικήματα, τα οποία εκ πρώτης όψεως πιθανόν να προκύπτουν, να προχωρήσει η Νομική Υπηρεσία με τις διώξεις όπου ενδείκνυται».  

Συμπλήρωσε ότι «υπάρχει μια υποψία ότι όταν πρόκειται για θέματα της εκκλησίας, η πολιτεία είναι κάπως απρόθυμη να επέμβει, ιδιαίτερα με ποινικές διώξεις. Σπάνια είχαμε διώξεις κληρικών. Είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεται η Πολιτεία κατά πόσον εάν διαπιστωθούν ποινικά αδικήματα θα προωθήσει τις υποθέσεις στα δικαστήρια».

Σε σχέση με τα βίντεο, εξήγησε ότι στο Συνοδικό Δικαστήριο δεν ισχύουν τα ίδια με τα κοσμικά δικαστήρια και μπορεί να δεχθεί κάθε μαρτυρία.  

Διαβάστε επίσης: Μονή Αββακούμ: Αρχηγός για πορεία ερευνών -«Οι υποθέσεις προωθούνται κανονικά»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κληρίδης, Αββακούμ,kliridis, avvakoum