Κλιμακώνονται τα απεργιακά μέτρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Κλιμακώνονται σήμερα τα απεργιακά μέτρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με τη συμμέτοχη στην απεργία του συνόλου του ωρομίσθιου προσωπικού του νοσηλευτηρίου το οποίο αριθμεί πέραν των 550 εργαζομένων.

Η σημερινή απεργία αποτελεί συνέχεια της επ’ αόριστόν απεργίας του προσωπικού του κλάδου καθαριότητας, που άρχισε χθες, για την απαράδεκτη, όπως

χαρακτηρίζουν οι απεργοί, κατάσταση που έχει δημιουργήσει η Διεύθυνση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας  στα δημόσια νοσηλευτήρια της πρωτεύουσας.

Η Διεύθυνση του ΟΚΥπΥ Λευκωσίας έχει «αποψιλώσει» σημαντικά τμήματα του νοσοκομείου με ευνοιοκρατικές τοποθετήσεις για εξυπηρέτηση συμφερόντων που είναι ξένα προς την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, αναφέρουν ΣΕΚ και ΠΕΟ.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι «η ανεπαρκής στελέχωση του τομέα καθαριότητας θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο».

ΣΕΚ και ΠΕΟ προειδοποιούν ότι «ο αγώνας των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων τους θα ενταθεί μέχρι να επέλθει η εύρυθμη λειτουργία των κρατικών νοσοκομείων προς όφελος των ασθενών και της κοινωνίας γενικότερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα