«Κλικ» για τα κατεχόμενα χωριά

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
ΜΙΑ νέα εφαρμογή με το όνομα «Cypriot Villages» παρουσιάστηκε από την εταιρεία Ekkotek Ltd που εδρεύει στη Λευκωσία, με σκοπό να καθοδηγεί τους Κύπριους, αλλά και τουρίστες, να βρουν εύκολα το χωριό που ψάχνουν στην κατεχόμενη Κύπρο.

Είναι

γεγονός ότι όλα τα χωριά στα κατεχόμενα έχουν μετονομαστεί από τις κατοχικές «αρχές», σε βαθμό που κάποιοι εκτοπισθέντες, ιδιαίτερα οι πιο νεαροί πρόσφυγες δεύτερης και τρίτης γενιάς, δυσκολεύονται να τα βρουν στο πλαίσιο της περιήγησής τους στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Για παράδειγμα στο Ριζοκάρπασο, πλέον, υπάρχει μια ταμπέλα με την ονομασία Dipkarpaz, στα Πάναγρα έδωσαν το όνομα Geçitköy, ενώ την Ομορφίτα την ονόμασαν Küçük Kaymakl. Αυτό συμβαίνει με όλα τα κατεχόμενα χωριά.

Διευκολύνει Κύπριους στην περιήγηση
Όπως αναγράφεται στις πληροφορίες του νέου application, η εφαρμογή αναπτύχθηκε για να βοηθά κυρίως τους Κύπριους αλλά και τους τουρίστες που επισκέπτονται το βόρειο τμήμα της Κύπρου να βρουν ένα συγκεκριμένο χωριό που μπορεί να ψάχνουν, καθώς μετά την τουρκική εισβολή του 1974 οι τ/κ «αρχές» έχουν αλλάξει τα ονόματα όλων των χωριών, αλλά και όλων των τοπωνυμίων.

Η εφαρμογή διευκολύνει Κύπριους και τουρίστες να περιηγηθούν στο βόρειο κατεχόμενο τμήμα του νησιού, βρίσκοντας όλες τις ονομασίες που έχουν σήμερα τα χωριά και πληροφορίες για το συγκεκριμένο χωριό. Συγκεκριμένα, υπάρχει η δυνατότητα ο χρήστης να επιλέξει το χωριό που θέλει και η εφαρμογή να του εμφανίσει αμέσως το όνομα που έχει σήμερα το χωριό.

Keywords
Τυχαία Θέματα