Κιβώτια εγγράφων και επιστολή για σκάνδαλο αναδασμού Πύργου

Σημαντικές εξελίξεις στο ανακριτικό έργο σε σχέση με το τεράστιο σκάνδαλο αναδασμού στην Κοινότητα του Πύργου.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο ΣΙΓΜΑ, ότι οι ανακριτές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, οι οποίοι διερευνούν την υπόθεση, παρέλαβαν, πριν από μερικές μέρες, κιβώτια με σωρεία εγγράφων και άλλα στοιχεία, από το Τμήμα Αναδασμού και το Κτηματολόγιο.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο σταθμός μας, παραλήφθηκε,

επίσης, μια επιστολή από το Κτηματολόγιο. Η επιστολή, που είναι πολυσέλιδη, απαντά σε ερωτήματα που είχαν αποστείλει, γραπτώς, οι ανακριτές, τέλη του περασμένου έτους. Πρόκειται για εξελίξεις ουσίας, καθώς η Αστυνομία αποκτά πλέον ξεκάθαρη εικόνα.

Οι φάκελοι με τα έγγραφα τυγχάνουν εξονυχιστικής μελέτης και μόλις ολοκληρωθεί, θα κληθούν για ανάκριση οι εμπλεκόμενοι λειτουργοί του Τμήματος Αναδασμού. Εναντίον τους διερευνώνται αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη Κακουργήματος, κατάχρηση εξουσίας, διαφθορά και δεκασμός δημοσίου λειτουργού, για τη χρονική περίοδο 1999 - 2007.

Επίσης, εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα ανοίξουν και τραπεζικοί λογαριασμοί. Και όλα αυτά, αναμένεται να γίνουν σύντομα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο συλλήψεων.

Στην έκθεση του ο Γενικός Ελεγκτής το 2015 έκανε εκτενείς αναφορές για το πως ορισμένοι υπάλληλοι του Τμήματος Αναδασμού κατάφερναν να "θησαυρίζουν", παρέα με συγγενικά τους πρόσωπα.

Εν ολίγοις, επειδή είχαν εκ των έσω πληροφόρηση περί αλλαγής στις πολεοδομικές ζώνες, ήξεραν ποιες περιοχές θα έπαιρναν στο μέλλον μεγάλη αξία. Τις αγόρασαν με πενταροδεκάρες και όταν άλλαξε η η πολεοδομική ζώνη, βρέθηκαν με τίτλους ιδιοκτησίας αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Στην περίπτωση του σχεδίου αναδασμού στον Πύργο, ο Γενικός Ελεγκτής, ο οποίος κατήγγειλε την υπόθεση στον Γενικό Εισαγγελέα, πριν από μερικούς μήνες, εντόπισε σωρεία παρατυπιών.

Το σχέδιο που κατάστρωσαν οι συγκεκριμένοι λειτουργοί, οδήγησε στην αύξηση του πολυκερματισμού του γεωργικού κλήρου στην περιοχή. Δαπανήθηκαν σημαντικά κρατικά κονδύλια για στόχους που δεν επιτεύχθηκαν και δόθηκε στους ιδιοκτήτες το δικαίωμα για ανέγερση μεμονωμένης κατοικίας στη συγκεκριμένη γη.

Το Τμήμα Αναδασμού, που όπως όλα δείχνουν λειτουργούσε ως μεγάλο μνημείο ατασθαλιών, καταργείται με κυβερνητική απόφαση. Οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται στο Κτηματολόγιο

Keywords
Τυχαία Θέματα