Κιριλένκο: «Ήρθε το τέλος της καριέρας μου»

Μέσω του "sport-express.ru" ανακοίνωσε ο Αντρέι Κιριλένκο την απόφασή του να βάλει τελεία στην καριέρα του ως αθλητής. Μετά τη δήλωση του προέδρου της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, πως η ΤΣΣΚΑ έχει έτοιμο το συμβόλαιο του "ΑΚ47", η ρωσική ιστοσελίδα επικοινώνησε με το Ρώσο διεθνή σμολ φόργουορντ για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του. «Είχα μια μεγάλη και πετυχημένη καριέρα τα τελευταία χρόνια. Αυτό, λοιπόν, είναι το τέλος της καριέρας μου ως

παίκτης. Είναι αρκετό. Έπαιξα για μεγάλο χρονικό διάστημα και με αρκετή επιτυχία, όμως ίσως ήλθε η ώρα να αναλάβω ένα διαφορετικό πόστο» ήταν η απάντηση του Κιριλένκο, ο οποίος ήδη μετά τον «μικρό» τελικό στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στη Μαδρίτη είχε δηλώσει πως μέσα στο καλοκαίρι θα αποφάσιζε αν θα παρέμενε στην ΤΣΣΚΑ, αν θα επέστρεφε στο ΝΒΑ ή αν θα ολοκλήρωνε την καριέρα του.

Ο Κιριλένκο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει διοικητικό πόστο στη ρωσική ομοσπονδία μπάσκετ, κάτι που μπορεί να σημαίνει πως θα διεκδικήσει ακόμη και την προεδρία. «Η ομοσπονδία μπάσκετ της Ρωσίας βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη κατάσταση, με αρνητικό "back ground". Θα προσπαθήσω να αλλάξω κάποια πράγματα. Ασχολούμαι με το μπάσκετ πολλά χρόνια, έχω μάθει πολλά, έχω δει ακόμα περισσότερα. Μπορώ να πω ότι έχω πολλές επαφές και επικοινωνία με ανθρώπους του αθλήματος που γνωρίζουν να διαχειρίζονται ανάλογες καταστάσεις. Νομίζω ότι όλες αυτές οι γνώσεις μπορούν να βοηθήσουν για το καλό του αθλήματος» είπε.

Στο ΝΒΑ, ο Αντρέι Κιριλένκο σε 797 αγώνες κανονικής περιόδου (546 συμμετοχές στη βασική πεντάδα) είχε 11,8 πόντους (51% στα δίποντα, 31% στα τρίποντα, 75,4% στις βολές), 5,5 ριμπάουντ, 2,7 ασίστ, 1,4 κλεψίματα και 1,8 κοψίματα σε 30 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο. Φόρεσε τις φανέλες των Γιούτα Τζαζ (για 10 σεζόν), των Μινεσότα Τίμπεργουλβς (για 64 αγώνες) και των Μπρούκλιν Νετς την τελευταία διετία, πριν ολοκληρώσει την καριέρα του στη Μόσχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα