Κινητοποίηση Παλαιστινίων κατά της Ισραηλινής κατοχής

Τη διαμαρτυρία τους κατά του νέου κύκλου βίας που έχει ξεσπάσει μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στην ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, εξέφρασαν μέλη της παλαιστινιακής κοινότητας έξω από το κτίριο της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Κύπρο, παρουσία και αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ.

Στην εκδήλωση, που ξεκίνησε από το κτίριο της ΠΑΣΥΔΥ, αριθμός Παλαιστινίων και μέλη της ΕΔΟΝ πορεύτηκαν προς την Πρεσβεία του Ισραήλ, κρατώντας σημαίες της Παλαιστίνης, του ΑΚΕΛ

και φωνάζοντας συνθήματα στα αραβικά και στα ελληνικά.

Παλαιστίνιοι κρατούσαν πανό που ανέγραφαν συνθήματα όπως «Σταματήστε την κατοχή», «Στηρίξτε την παλαιστινιακή αντίσταση» και «κράτος τώρα η Παλαιστίνη», ενώ φώναζαν συνθήματα όπως Ζήτω η Παλαιστίνη και Ελεύθερη Παλαιστίνη.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση εκ μέρους του ΑΚΕΛ, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπή του κόμματος, Σταύρος Γερολατσίτης ανέφερε ότι η βία και οι ταραχές με επίκεντρο την Ιερουσαλήμ έχουν κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα «εξαιτίας της συνειδητής πολιτικής των ισραηλινών αρχών να ανατρέψουν το στάτους κβο στην περιοχή του τεμένους Αλ Ακσά, να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα, το νομικό καθεστώς και τη δημογραφία στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη».

«Η απόπειρα των ισραηλινών αρχών να μετατρέψουν το παλαιστινιακό πρόβλημα σε θρησκευτική διαμάχη δεν πρόκειται να πετύχει», είπε.

Υπενθυμίζοντας ότι το ΑΚΕΛ τηρεί στάση αρχών στο παλαιστινιακό και βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στο πλευρό των Παλαιστινίων, κ. Γερολατσίτης είπε ότι το ΑΚΕΛ ενώνει τη φωνή του με τον παλαιστινιακό λαό και ζητά άμεση απελευθέρωση όλων των κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές και την κατεδάφιση του παράνομου τείχους διαχωρισμού που έστησε το Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα