Κίνημα Οικολόγων: Καταδικάζουμε την χρήση ζώων ως έπαθλα στο καζαντί

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με ανακοίνωση καταδικάζει την παράνομη χρήση ζώων και πουλιών ως έπαθλα στο καζαντί.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Για ακόμη μια φορά γίναμε δέκτες καταγγελιών για σειρά απαράδεκτων περιστατικών σε βάρος ζώων και πουλιών σε πανηγύρι, αυτή τη φορά του Αγίου Νεοφύτου, στο χωρίο Τάλα, της Επαρχίας Πάφου. Σύμφωνα με την καταγγελία, φαίνεται πως οι πλανοδιοπώλεις διαθέτουν παράνομα παπαγάλους, καναρίνια και χελώνες ως έπαθλο στο τυχερό παιχνίδι «καζαντί».

Η συντονίστρια της ομάδας δράσης για τα ζώα του Κινήματος κ. Ανθή Μουζούρη,

σε δηλώσεις της αναφέρει πως: «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε τέτοιου είδους περιστατικά και εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας, καθώς, πρόκειται για ενέργεια που παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία.

Υπενθυμίζουμε πως, από το 2015 με πρόταση νόμου που κατέθεσε ο τέως βουλευτής μας κ. Γιώργος Περδίκης και υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η χρήση πουλιών και ζώων ως έπαθλο στο “καζαντι” είναι παράνομη.

Εμείς, με τη σειρά μας έχουμε ενημερώσει την αστυνομία για το εν λόγω περιστατικό και αναμένουμε να εφαρμοστεί η νομοθεσία.

Μια κοινωνία που θέλει να λέγεται πολιτισμένη πρέπει πρωτίστως να σέβεται τα ζώα».

Keywords
Τυχαία Θέματα